Agenţia europeană pentru medicamente recomandă prelungirea termenului de valabilitate a Tamiflu

Friday, 08 May 2009, 12:24 Sursă: NewsIn

Autor: Realitatea.NET
Agenţia europeană pentru medicamente (EMEA) a prezentat mai multe recomandări pentru a lupta împotriva unei eventuale pandemii de gripă porcină, printre care extinderea perioadei de valabilitate a pastilelor de Tamiflu.

Într-un comunicat, EMEA recomandă prelungirea perioadei de valabilitate a pastilelor de Tamiflu, produse de laboratorul Roche, la şapte ani. Această prevedere se va aplica în cazul pastilelor noi, după ce va fi aprobată oficial recomandarea de către Comisia Europeană.

Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) recomandă şi ca pastilele aflate deja pe piaţă să poată fi folosite încă doi ani după data expirării, în cazul unei pandemii de A(H1N1). Comitetul cere şi să nu fie aruncate cutiile care au expirat recent.

De asemenea, CHMP a conchis că "beneficiile unei utilizări a Tamiflu pentru tratarea copiilor cu vârste mai mici de un an depăşeşte riscurile", dacă va fi declarată oficial pandemia. În cazul în care unui bebeluş i se administrază, însă, Tamiflu ca măsură de prevenire, EMEA crede că "medicii ar trebui să analizeze atent beneficiile şi riscurile". CHMP subliniază şi că femeile însărcinate ar putea să folosească Tamiflu sau Relenza, în cazul unei pandemii, pentru că şi în acest caz beneficiile depăşesc riscurile.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri