Coronavirus - România: 196004 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Absolvenţii de la Spiru Haret primeau nota de la licenţă de la calculator

Thursday, 13 August 2009, 06:28 Sursă: Realitatea TV

Studenţii de la Spiru Haret susţineau examenul de licenţă pe internet, indiferent dacă au urmat cursuri de zi, fără frecvenţă sau învăţământ la distanţă. Astfel, într-o singură zi, 20.000 de absolvenţi îşi puteau da licenţa. Universitatea a avut grijă să cumpere un server destul de puternic pentru această facilitate.

\'\'Am ajuns la concluzia că profesorul nu mai trebuie să semneze în dreptul fiecărui student, ci trebuie să semneze catalogul ca atare. Este un nonsens ca profesorul să semneze în dreptul fiecărui student din moment ce se face evaluarea informatică\'\', a precizat Gheorghe Bica, consilierul rectorului Universităţii Spiru Haret.

La fel se dădeau şi examenele din timpul anului, un catalog ajungând să aibă şi 12.000 de studenţi, iar toate notele să fie puse în aceeaşi zi. Reprezentanţii Universităţii Spiru Haret spun însă că asta înseamnă eficienţă. Explicaţiile apar din partea instituţiei după ce ministrul Educaţiei a precizat că baza de date de la Spiru Haret este incorect întocmită pentru că toţi studenţii apar laolaltă, fără să se specifice forma de studiu pe care au urmat-o şi fără ca să fie evaluaţi, individual, de un profesor.

Universitatea a hotărât să continue înscrierile până la primirea raportului de la minister, mai ales că, faţă de anul trecut, în urma scandalului, numărul de absolvenţi de liceu care vor să studieze la Spiru Haret a scăzut cu 90%.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri