Coronavirus - România: 112781 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Veşnica dilemă: De ce ea? De ce el?

Wednesday, 04 February 2009, 12:08 Sursă: REALITATEA.NET

Fisher nu numai că este ferm convinsă de existenţa chimiei sentimentale, dar crede că anumite substanţe din creier sunt exclusiv responsabile de atracţia ce formează cupluri.

Potrivit studiului efectuat de Fisher, profesor la Universitatea Ritgers, omenii sunt împărţiţi în patru categorii, în funcţie de cantităţile de dopamină, noradrenalină, serotonină, estrogen, oxitocină şi testosteron din corp.

Astfel, există Exploratorii, care îşi asumă riscuri, sunt curioşi, creativi, impulsivi, optimişti şi activi. Apoi există Constructorii, care sunt prudenţi, calmi, conservatori şi loiali. Directorii au o cantitate mai mare de testosteron în creier şi sunt analitici, decişi, rezistenţi, predipuşi discuţiilor în contradoctoriu şi agresivităţii. Cea de-a patra categorie este reprezentată de Negociatori, persoane cu o cantinate mai mare de estorgen în sistem, care sunt deschise, intuitive, protectoare, altruiste şi idealiste. Exploratorii sunt atraşi de Exploratori, Constructorii de Constructori, iar Directorii şi Negociatorii se atrag reciproc.

Este posibil în viitor să facem o analiză a sângelui şi să ştim ce fel de partener ni se potriveşte? Helen Fisher spune că acest lucru va fi posibil, dar că trebuie ţinut cont şi de faptul că alegerea partenerului nu ţine numai de compatibilitate, ci şi de moment şi de conjunctură.

Dacă luaţi anticoncepţionale, Prozac sau alte astfel de tratamente, Helen Fisher vă sfătuieşte să vă opriţi înainte să vă îndrăgostiţi nebuneşte, pentru că anumite pastile modifică compoziţia chimică din corp. "Dacă iei un anumit tratament este posibil să te căsătoreşti cu o persoană diferită decât dacă nu ai urma tratamentul", susţine cercetătoarea.

Ce faci dacă descoperi că eşti într-o relaţie cu un tip de persoană care nu ţi se potriveşte? Helen spune că recunoaşterea categoriilor de persoane te poate ajuta să înţelegi unde vor fi hopuri în relaţie şi cum să le depăşeşti. "Unele bătălii pur şi simplu nu pot fi câştigate, iar în altele poţi învinge. Cheia este să îţi cunoşti partenerul", conchide Fisher.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri