50 de localităţi din provincia Palermo sunt invadate de gunoaie

Saturday, 14 November 2009, 08:33 Sursă: NewsIn

Potrivit acestuia, regiunea Sicilia trebuie să se ocupe de această problemă "cu un ajutor excepţional". Regiunea Sicilia a decis să acorde patru milioane de euro zonei afectate. "Aceste fonduri se vor adăuga celor 18 milioane de euro acordaţi deja şi care au permis depăşirea perioadei de criză în vară", a spus regiunea Sicilia. "În unele oraşe, tensiunea este mare, cetăţenii ard gunoaiele, nu mai suportă munţii de deşeuri", a spus Avanti, precizând că gunoaiele nu au mai fost ridicate de peste o săptămână în circa 20 de localităţi.

"Nu am ajuns încă la acelaşi nivel cu Napoli, dar, dacă nu primim susţinere din regiune, lucrurile se vor înrăutăţi", a avertizat el, făcând aluzie la criza gunoaielor din Napoli din 2008.

Gunoierii sunt în grevă pentru că societatea don domeniu, Coinres, în dificultate economică, nu i-a mai plătit de luni de zile.

Gunoaiele au invadat mai ales oraşul Bagheria, "Baaria" în filmul omonim al regizorului Giuseppe Tornatore, care descrie viaţa de zi cu zi a localnicilor pe durata a trei generaţii.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri