Coronavirus - România: 508345 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

5 profeţii apocaliptice care au dat-o-n bară

Thursday, 05 November 2009, 10:59 Sursă: Live Science

Dezastrul regizat în care joacă John Cusack, precum şi recenta dezbatere în jurul calendarelor Maya şi a previziunilor apocaliptice sunt suficiente motive pentru a trece în revistă scenariile care au indus ce-a mai mare panică de-a lungul timpului. Live Science a făcut un top al acestora.

Găina profet din Leeds
Întoarcerea iminentă a lui Isus a fost prezisă de multă lume, însă ce s-a petrecut în 1806 în Leeds le bate pe toate. Se pare că la acea vreme, o găină ar fi început să facă ouă pe care era inscripţionat mesajul "Isus vine". Mulţi oameni au crezut că nu suntem departe de sfârşit, până când un localnic a descoperit că ouăle erau înscripţionate de către stăpânul găinii.

Armaghedonul mormon
Joseph Smith, fondator al Bisericii Mormone, a făcut o întrunire cu membrii cultului în 1835 pentru a-i informa că sfârşitul lumii se va petrece în 1891. A ajuns la concluzia asta după ce ar fi stat de vorbă cu Dumnezeu, care l-a asigurat că după a doua venire a Mântuitorului lumea va fi nimicită.

Cometa Halley
Prin 1881, un astronom care urmărea cu interes celebra cometă a ajuns la concluzia că coada acesteia conţine un gaz numit cianogen, format, evident, din cianidă. Când s-a aflat că cometa va trece pe lângă Terra în 1910, multă lume a fost convinsă că vom pieri de pe urma gazului toxic. Panica a fost întreţinută inclusiv de reputatul ziar New York Times.

Nostradamus
Scrierile metaforice ale lui Michel de Nostradame intrigă oamenii de mai bine de 400 de ani. Două dintre versurile profetului au fost semănat cea mai puternică panică: "În anul 1999 şi 7 luni / Din cer va coborî un mare Rege al Terorii".

Y2K
Spre sfârşitul secolului trecut, tot mai multă lume era îngrijorată că sfârşitul va fi adus de computere. Multe dintre acestea, s-a descoperit încă din anii '70, nu erau capabile să facă trecerea la anul 2000, încăpăţânându-se să arate anul 1900. Deşi nimeni nu ştia sigur ce va însemna asta pentru omenire, mulţi au fost de părere că inclusiv un holocaust nuclear ar fi posibil. Vânzările de arme au crescut, iar oamenii mai slabi de înger au început să-şi pună problema adăpostirii în buncăre.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri