250.000 de oameni au sărbătorit sâmbătă seară centenerul oraşului Tel Aviv

Sunday, 05 April 2009, 03:35 Sursă: Realitatea TV

Autor: Realitatea.NET

Concerte, spectacole de dans şi un impresionant foc de artificii. Aşa au sărbătorit israelienii împlinirea a 100 de ani de la întemeierea oraşului Tel Aviv.

Tel Aviv este mai mult decât un oraş. Valorile sale reprezintă democraţia, toleranţa, pluralismul, arta şi cultura, ştiinţa şi cercetarea. Căminul tuturor minorităţilor, un oraş internaţional, care vorbeşte lumii, care schimbă păreri cu lumea. Acesta este spiritul oraşului.

Tel Aviv, care în limba ebraică înseamnă Dealul Primăverii, a fost întemeiat în aprilie 1909 de 60 de familii de evrei din oraşul arab Jaffa. Astăzi numără aproape 400.000 de locuitori, este capitala economică a Israelului şi principala sa destinaţie turistică.

Îmi place Tel Aviv, mai întâi de toate pentru că este un oraş minunat, foarte activ. Este benefic pentru cei tineri, pentru cei bătrâni, pentru copii. 

Festivităţile de sâmbătă seară nu au fost decât începutul. Pentru tot restului anului municipalitatea a pregătit o serie de manifestaţii dedicate centenarului. 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri