Coronavirus - România: 118054 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Acuzaţii pentru antrenorii gimnastelor: "Au dezbinat; între fete a existat o ură de nedescris"

Thursday, 21 April 2016, 14:11 Sursă: REALITATEA.NET

În opinia Silvanei Peng, de vină pentru ratarea calificării gimnastelor la Rio sunt antrenorii Adela Popa şi Coroiu Ioan, care şi-au neglijat complet sarcinile. Femeia susţine că cei doi nu s-au preocupat suficient de antrenamentele şi starea de sănătate a sportivelor, dar şi că, prin atitudinea lor şi presiunea pusă pe umerii fetelor, au creat o stare de "depresie" în rândul gimnastelor.

"Cei chemaţi să antreneze un lot olimpic, promovaţi în lotul olimpic ca antrenori, ar trebui să fie nişte oameni integri în primul rând, nişte buni profesionişti, nişte oameni consacraţi sportului, nişte iubitori de copii interesaţi de ce simt copiii, nişte tehnicieni adevăraţi. Relaţia între antrenor şi copil trebuie să fie una caldă, să-l simtă, să dorească să scoată maximul de la el. A fost puţin atipic ce s-a întâmplat acum. În 2012, an în care Asiana a devenit campioană naţională a României, în urma selecţiei făcută de soţii Bellu şi Bitang, Asiana a fost cooptată în lotul olimpic. Nu doar ea, dar era un copil de 12 ani, cooptat în lotul de senioare la Izvorani. Deci, la Izvorani, pe perioada acestor patru ani a existat o mixtură între junioare şi senioare. Senioară devii la 16 ani. Anul 2016, în cazul fiicei mele. Am zis dacă am ajuns până aici şi ne preiau soţii Bellu şi Bitang, l-am prins pe Dumnezeu de picior. Pentru că ce a intrat pe mâna  acestor mari oameni au ajuns acolo unde au visat şi au sperat şi şi-au atins scopul", a povestit Silvana Peng, la "Realitatea pe NET".

"A fost o mixtură, deci la cele 19 fete cooptate în decembrie 2012 la Complexul Olimpic Izvorani, colectivul e foarte clar. Se poate vedea pe site-ul Federaţiei Române de Gimnastică (FRG), coordonatori sunt soţii Bitang şi Bellu, iar lotul de antrenori aduşi atunci de domnul Stoica (Adrian Stoica, preşedintele FRG, n. red) Adela Popa şi Coroiu Ioan - unul la sărituri, unul la paralele. Femeie la sărituri... asta e modă în România, dovadă sunt rezultatele de la sărituri. Nu ştiu un maratonist ce ar căuta la lotul olimpic; asta este domnul Coroiu. Poate pe patalamaua obţinută la specializare scrie 'gimnastică', dar e luat de pe nicăieri... Domnul Coroiu a ajuns în sistem adus de Adela Popa, o 'emerită' a gimnasticii, o 'consacrată', o selecţioneră a României de performanţă. S-a greşit, trebuie aduşi acolo oameni de calitate din toate punctele de vedere. Popa şi Coroiu au coordonat, ei au tăiat, au spânzurat, au condus, iar rezultatele se văd. (...) Sunt tot soiul de interese. E o lume atât de murdară, cum eu nu mi-am putut închipui", a adăugat ea.

Mai mult, mama Asianei Peng susţine că fiica ei a fost în permanenţă discriminată rasial de antrenori din cauză că tatăl ei este chinez.

"Pe lângă starea de depresie creată de antrenori permanent în lot, pentru că copiii erau depresivi toţi... Când aduci nişte nimeni pe post de mari şi tari şi consacraţi, numiţi de domnul Stoica... Ei habar n-au de capul lor, dar să unească. Au dezbinat total, între fete a existat o ură de nedrescris. Cum ajuns Asiana la lot, Popa a strâns întreg colectivul de fete la ea în cameră şi le-a spus 'cu Peng nu aveţi ce discuta'. Dovadă că pe parcursul celor trei ani, Asiana a stat singură în cameră. 'Cât mai puţin cu Asiana, că e galbenă'. Îi dădeau indicaţii la paralele în chinezeşte. Asta înseamnă să-ţi baţi joc de copil. Ce vină are un copil?", a relatat Silvana Peng.

Urmăriţi aici emisiunea integrală "Realitatea pe NET" din data de 21 aprilie.

 

 

 

Alte articole din: SPORT
Alte articole din: SPORT