Coronavirus - România: 217216 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Reacția lui Dragnea la decizia lui Klaus Iohannis privind eliminarea a 102 taxe nefiscale

Friday, 23 December 2016, 14:25 Sursă: REALITATEA.NET

"Vă asigur că majoritatea parlamentară va vota din nou legea privind eliminarea celor 102 taxe nefiscale, trimisă astăzi de Președinte la reexaminare! Este doar o amânare din care toți românii au pierdut, în detrimentul companiilor străine care încasează taxele radio-tv în schimbul unor comisioane grase", afirmă Liviu Dragnea într-o postare pe Facebook.

Președintele Klaus Iohannis a trimis vineri Parlamentului, spre reexaminare, Legea privind eliminarea unor taxe și tarife, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, a anunțat Administrația Prezidențială. Șeful statului subliniază că reducerea de taxe trebuie să fie însoțită de o îmbunătățire a procedurilor administrative și a disciplinei bugetare.

În ceea ce privește Televiziunea și Radioul publice, în opinia președintelui Iohannis, problemele cu care aceste două instituții se confruntă sunt "vechi și sistemice și ele se datorează, în principal, cadrului legislativ în temeiul căruia acestea funcționează".

Șeful statului indică faptul că o analiză și, implicit, o decizie asupra surselor de finanțare a acestor servicii pot fi făcute numai în cadrul unei abordări mai largi, care să vizeze o reformă autentică a modului de funcționare a serviciilor publice de radio și televiziune.


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ