Coronavirus - România: 19669 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Iohannis participă la prima ședință a Guvernului Orban

Tuesday, 05 November 2019, 14:19 Sursă: REALITATEA.NET

În prima ședință de guvern, executivul condus de premierul Orban va da o ordonanță de urgență pentru reorganizarea ministerelor, în condițiile în care vor fi doar 16 miniștri, față de 28, câți sunt acum, iar astfel vor putea fi refăcute organigramele pentru toate ministerele, conform Realitatea TV. De asemenea, vor fi anulate toate concursurile care nu au respectat legea, a anunțat  Orban.

"Primul pas, OUG de reorganizare a guvernului şi instituţiilor subordonate ministerelor. Sper să fie gata până la prima şedinţă de guvern, posibil marţea viitoare. Această OUG este primul pas din „blitzkrieg". Trebuie să reducă drastic personalul din ministerele rămase, inclusiv din instituţiile subordonate. Iar unele instituţii, neesenţiale pentru buna funcţionare a statului, să fie desfiinţate. Statul trebuie să devină unul flexibil dar puternic, pe linia ştiută: „un stat nu este puternic prin câtă putere deţine, ci prin câtă putere cedează". Un singur exemplu. De ce să funcţioneze SGG (Secretariatul General al Guvernului) cu 1.000 de salariaţi, când ar fi suficienţi şi 2-300. Mă şi întreb unde încap în clădirea guvernului atâtea persoane", a declarat Orban.

Ludovic Orban a anunțat că, în prima ședință de guvern va rezolva și problema minerilor de la minele Paroșeni și Uricani, care sunt blocați în subteran de șase zile.

Liberalii  ar fi vrut ca prima ședință de guvern sa aibă loc marţi, însă actele care ar fi trebuit  sa intre în şedinţă nu au fost finalizate.


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ