Guvernul, pentru Oprişan. Comemorarea de la Mărăşeşti: 4,3 milioane euro, din Fondul de rezervă

Sunday, 06 August 2017, 12:29, Sursă: REALITATEA.NET

Se împlinesc 100 de ani de la Bătălia de la Mărăşeşti, iar pentru a marca momentul, preşedintele Klaus Iohannis, premierul Mihai Tudose, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu vor participa în această seară la manifestaţiile organizate de autorităţile din Vrancea. Dar toate acestea au şi un cost: Guvernul României a alocat Consiliului Judeţean Vrancea pentru toate acțiunile dedicate „Centenarului Primului Război Mondial – Vrancea eroică – Anul Mărăşti, Mărăşeşti, Oituz", 4 milioane de euro, din Fondul de  Rezervă. Asta în condiţiile în care în judeţul Vrancea este unul dintre cele mai sărace din ţară.  Suma a fost alocată pentru diverse acţiuni, dintre care foarte multe concerte, dar şi o conferinţă publică pe care a ţinut-o Dan Puric: "Să fii român". Mai mult, Marian Oprişan a postat pe pagina sa de Facebook, toate informaţiile necesare despre spectacole, dar şi foarte multe fotografii de la toate acţiunie care au avut loc până sâmbătă seara.

Redăm, în continuare, postarea lui Marian Oprişan, de astăzi, în care anunţa care a fost programul de sâmbătă al spectacolelor, dar oferă şi indicaţii pentru manifestaţiile din această seară, de la Mărăşeşti.

"Prieteni,

Sâmbătă, 5 august 2017, în Piața Unirii din municipiul Focșani au continuat evenimentele culturale dedicate comemorării împlinirii a 100 ani de la victorioasele lupte ale Armatei Române în Primul Război Mondial.

Centenarul Marelui Război, Vrancea Eroică 1917-2017 a început cu o Conferința publică susținută de maestrul Dan Puric. Conferința a purtat titlul simbolic: ”Să fii român!”

Cu începere de la ora 20.30 pe scenă au urcat maestrii Eugen Sârbu și Gheorghe Zamfir care au cântat alături de orchestra metropolitană București condusă de Daniel Jinga. Seara s-a încheiat magistral cu un concert susținut de tenorul Alessandro Safina a cărui invitați au fost Paula Seling și Gheorghe Zamfir.

Vă aștept duminică, 6 august 2017, la Mausoleul Eroilor Mărășești pentru a-i comemora pe eroii care au luptat și au căzut aici, în Primul Război Mondial. Evenimentele încep la ora 20.00 dar pentru un acces cât mai facil vă rog să ajungeți la Mausoleul Eroilor Mărășești până în ora 19.00", a scris Oprişan.