Coronavirus - România: 18070 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Un prim suspect a fost pus sub acuzare în cazul jafului asupra lui Kim Kardashian

Thursday, 12 January 2017, 22:11 Sursă: REALITATEA.NET

 Yunice A. este de asemenea acuzat de răpire și sechestrare de persoane și de constituire a unui grup infracțional organizat. Alte 9 persoane sunt încă anchetate în acest caz.

Dintre cei 17 suspecți arestați luni, trei — printre care și șoferul unei societăți care asigura transportul celebrităților — au fost eliberați miercuri, iar alți patru, printre care o femeie, au fost eliberați joi.

Pe lângă cei cinci presupuși autori ai jafului, ceilalți cinci reținuți, printre care o femeie, sunt suspectați de complicitate sau că au ajutat la ascunderea bijuteriilor furate, în valoare de circa 9 milioane de euro. Unul dintre ei este suspectat că i-a transportat pe unii dintre făptași în împrejurimile locului în care a fost comis jaful.

Cei cinci bărbați care sunt suspectați că au participat direct la jaful din octombrie au vârste cuprinse între 54 și 72 de ani și sunt cunoscuți și pentru alte jafuri. Unii dintre cei reținuți "și-au recunoscut" implicarea, a declarat o sursă apropiată de anchetă, fără a face alte precizări.

În noaptea de 2 spre 3 noiembrie, vedeta în vârstă de 35 de ani a fost tâlhărită sub amenințarea armei într-un discret apartament hotelier de lux din Paris. Faptele au avut loc la ora 03:00 dimineața când cinci indivizi mascați și îmbrăcați în polițiști, care au venit la locul jafului și au plecat pe biciclete, au pătruns în reședința în care era cazată vedeta, situată în exclusivistul arondisment 8.

După ce vedeta a fost legată, i s-a pus căluș și a fost închisă în baie, autorii jafului au plecat cu bijuterii în valoare de circa 9 milioane de euro.

Acest jaf spectaculos, reprezentând cel mai important furt de bijuterii comis asupra unei persoane particulare în Franța în ultimii 20 de ani, a devenit de notorietate mondială în câteva ore și a umplut de comentarii rețelele de socializare.

"Au crezut că vor da lovitura secolului însă au comis numeroase greșeli", a estimat un anchetator, făcând trimitere la urmele de ADN lăsate de hoți la locul jafului. De asemenea, din neatenție, hoții au pierdut din pradă un colier cu o cruce din platină bătută cu diamante, în valoare de 33.000 de dolari. Pandantivul, o bijuterie realizată de Jacob & Co, a fost găsit de un trecător, pe stradă, în apropierea locului în care s-a produs jaful.


Vezi mai multe


Alte articole din: MONDEN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: MONDEN