Coronavirus - România: 209648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

O reclamă la un parfum, criticată dur de musulmani

Monday, 30 June 2014, 19:30 Sursă: REALITATEA.NET

Controversa a fost provocată de semnul similar formei literei "H" ce este imprimat la încheietura Georgiei May, despre care musulmanii din ramura sufită susţin că reproduce un simbol mistic al sufismului, curent mistic al islamului ce propagă apropierea de Allah prin cunoaştere mistică, iubire şi asceză, conform Mediafax.ro. 

Fotografiile în care Georgia May apare cu un simbol asemănător literei "H" tatuat pe încheietură au dus la organizarea unor proteste ale musulmanilor sufişti la Londra, în faţa magazinului Harrods, precum şi în Düsseldorf şi Los Angeles, care au început după lansarea parfumului Just Cavalli, la mijlocul anului trecut.

Musulmanii sufişti susţin că semnul de pe încheietura fiicei lui Mick Jagger, creat de casa de modă Roberto Cavalli pentru a promova un parfum, seamănă cu un simbol similar pe care sufiştii îl folosesc pentru a se referi la Allah, iar reprezentanţii comunităţilor sufite au precizat că este "sfâşietor" că acest simbol este folosit pentru a obţine profit.

Cei aproximativ 500.000 de adepţi ai sufismului din toată lumea cer ca acest simbol, pe care l-au înregistrat anterior, să fie scos din reclama respectivă la parfumul Just Cavalli.

"Folosirea unui simbol care înseamnă atât de mult pentru noi cu scopul de a obţine un profit corporatist transformă simbolul nostru în ceva ieftin. Este un gest lipsit de respect, ofensator şi degradant", a spus studentul american Nasim Bahadorani, unul dintre organizatorii protestului.

"Pentru noi, acest simbol reprezintă pacea binecuvântată. Este un refugiu", a precizat Nasim Bahadorani.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: MONDEN
Alte articole din: MONDEN