Coronavirus - România: 706475 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cheloo de la Paraziții a fost amendat cu 3.000 lei pentru că a jignit un concurent gay la X-Factor

Wednesday, 26 March 2014, 16:09 Sursă: REALITATEA.NET

CNCD a decis miercuri, 26 martie, ca prin afirmatiile sale "s-a creat o atmosfera ostila, degradanta, umilitoare la adresa partii reclamate pe considerentul orientarii sexuale a acestuia. Afirmatiile au atins si drepturile minoritatii sexuale din Romania", scrie hotnews.ro

Sesizarea a fost depusa la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii de Asociatia Accept si a vizat afirmatiile facute de catre Cheloo in cadrul emisiunii de divertisment "X-factor" de la Antena 1, in noiembrie 2013. Dupa reprezentatia concurentului LGBT Paolo Lagana, Cheloo, membru al juriului, i-a spus acestuia: "Ai cantat, eu dispretuiesc tot ceea ce esti, ce reprezinti si tara asta te va trimite acasa, cu siguranta."    

CNCD a constatat ca declaratiile sunt discriminatorii si ca prin aceste afirmatii "s-a creat o atmosfera ostila, degradanta, umilitoare la adresa partii reclamate pe considerentul orientarii sexuale a acestuia. Afirmatiile au atins si drepturile minoritatii sexuale din Romania", au declarat pentru HotNews.ro surse oficiale. Potrivit acestora, Consiliul l-a amendat pe Cheloo cu 3.000 lei.


Vezi mai multe


Alte articole din: MONDEN
Alte articole din: MONDEN