O fostă tabără şcolară, centru de carantină pentru cetățenii întorși din China. Cum gestionează autoritățile locale coronavirus

Monday, 10 February 2020, 19:55 Sursă: Realitatea.net

Autor: Realitatea.NET

Prefectura a dat curs solicitării Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Buzău pentru identificarea unui spaţiu în care să poată fi asigurată procesul de carantină pentru persoanele cu risc înalt de transmitere a infecţiei cu Coronavirus, adică persoane care au intrat în contact cu pacienţi infectaţi cu acest nou virus.

Instituţia Prefectului a făcut demersuri pentru a găsi cât mai rapid o locaţie care să corespundă unor norme de igienă, să aibă apă potabilă, curent electric, căldură, grupuri sanitare. După organizarea unei şedinţe comune alături de reprezentanţi ai mai multor instituţii abilitate s-a concluzionat că în acest scop poate fi folosită Tabăra ”Arbănaşi”, din comuna Beceni, spaţiu ce nu mai este folosit în prezent pentru cazarea elevilor.

În cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă de luni a fost aprobată o hotărâre prin care DJST Buzău pune la dispoziţie un pavilion de 20 de locuri din incinta taberei, în vederea asigurării carantinării.

Citește continuarea pe realitateadebuzau.net.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-02-11 04:55:26
Ali Osmaliul

Autoritatile locale si centrale sint atente doar la spagarii si jafuri ... in rest d-zeu cu mila ca in evul mediu ! Febra porcina nu exista decit atunci cind au distrus toate fermele ... Degeaba se bat pe ''programe'' verbale !!!

Alte articole din: Ultimele Stiri