Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

De ce pașapoartele din întreaga lume sunt disponibile în doar 4 culori? Răspunsul mult așteptat

Monday, 20 March 2017, 19:08 Sursă: REALITATEA.NET

Roșu

Aceasta este cea mai comună culoare. Pașapoartele cu coperta roșie sunt folosite, de obicei, de țările post-comuniste. Cetățenii din Slovenia, China, Serbia, Rusia, Letonia, România, Polonia și Georgia au pașapoarte de culoare roșie, scrie Brightside. 

Albastru

Aceasta este a doua cea mai comună culoare. Coperta albastră simbolizează “lumea nouă”. 15 țări din Insulele Caraibe au pașapoarte albastre. În privința blocului sud-american, această culoare simbolizează conexiunea cu Mercosur, o uniune de comerț. Aceasta include Brazilia, Argentina și Paraguay.

Verde

Cele mai multe țări musulmane au pașapoarte verzi. Exemplele includ Maroc, Arabia Saudită și Pakistan. Verdele este considerat culoarea preferată a profetului Muhammad și un simbol al naturii și al vieții.

Negru

Acestea sunt cele mai rare pașapoarte. Ele pot fi găsite în câteva țări africane, precum Botswana, Zambia, Burundi, Gabon, Angola, Chad, Congo, Malawi etc. Cetățenii Noii Zeilande au, de asemenea, pașapoarte negre, pentru că negru este culoarea națională a țării.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN