Coronavirus - România: 110217 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

ALEGERI ISRAEL. Isaac Herzog: "Oamenii s-au săturat de politica fricii, promovată de Netanyahu"

Thursday, 19 February 2015, 11:17 Sursă: REALITATEA.NET

"Israelienii vor pacea şi vor ca palestininii să nu mai tragă în noi. Şi cred că vor să se asigure că dacă negociem pacea, atunci nu îi voi trăda. E o solicitare legitimă. Cred însă totodată că israelienii s-au săturat de politica fricii promovată de prim-ministru. S-au săturat să audă aceeaşi muzică în mod repetat. A fost prim-ministru în ultimii şase ani şi nu a reuşit să ofere israelienilor o economie decentă şi perspective pentru pace şi securitate", a declarat Isaac Herzog într-un intrviu acordat revistei germane Der Spiegel.

Herzog a anunţat că, dacă va fi ales, doreşte să reia discuţiile privind procesul de pace şi să negocieze cu palestinienii.

"Tot ce pot să spun acum este că doresc ca procesul de pace să se bazeze pe cooperare regională. Mai exact, vreau ca Egiptul şi Iordania să fie parte a acestui proces", a spus Herzog.

El a spus totodată că doreşte fermitate în negocierile cu Iranul, dar totodată că negocierile trebuie să fie calme, cu toate opţiunile pe masă.

Partidul Muncii (stânga), condus de Isaac Herzog, a alcătuit o alianţă electorală cu formaţiunea Hatnuah (centru-stânga), condusă de Tzipi Livni, în vederea alegerilor parlamentare programate pe 17 martie.

Spiegen scrie că alianţa are o şansă reală de a câştiga alegerile, ceea ce l-ar propulsa pe Herzog în funcţia de premier.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN