Coronavirus - România: 484550 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

VIDEO Gabriel Oprea la "Legile Puterii", despre fabrica de doctorate, Coldea, Maior și Kovesi

Monday, 02 November 2020, 21:54 Sursă: legile puterii, gabriel oprea, plagiat

În interviul acordat în exclusivitate Alexandrei Păcuraru, pentru "Legile Puterii", Gabriel Oprea a vorbit despre relațiile sale cu persoanje precum Florian Coldea, Neculai Ontanțu, laura Codruța Kovesi sau Gheorghe Maior. 

Relația cu fostul număr doi din SRI a fost descrisă de Gabriel Oprea drept una amicală, fără a fi apropiată. "Mă suna, erau discuții profesionale, nu mă vizita acasă," a afirmat fostul vicepremier. În schimb, cu fostul șef al SRI, George Maior, a avut o relație apropiată.

Oprea a vorbit și despre acuzațiile de  plagiat în cazul lucrărilor de doctorat pe care le-a coorodnat, suferând că în spate s-ar fi aflat interese politice.


Jurnalista Emilia Șercan, cea care a scos la iveală cele mai multe plagiate, a scris în carea sa „Fabrica de DOCTORATE sau cum se surpă fundamentele unei nații" că în Romania, de la doar 1500 de titluri de doctor in stiinte acordate timp de aproape o suta de ani, între 1900 și 1990, s-a ajuns la 67.000 de titluri în nici treizeci de ani, după Revoluție. 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL