Coronavirus - România: 20290 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Poliţist din Bucureşti, reţinut de DNA. Ce acuzaţii îi aduc procurorii

Wednesday, 24 February 2016, 13:15 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit procurorilor, Voicu Iulian, în calitate de subcomisar de poliție în cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, Secția 19 Poliție, a pretins şi a primit de la o persoană (martor denunțător) suma de 600 euro, în schimbul căreia i-a acordat ajutor fratelui acesteia din urmă, în scopul împiedicării executării unei pedepse privative de libertate.

Concret, ofițerul de poliție a anunțat-o pe martoră că fratele ei este urmărit general și internațional, atenționând-o totodată ca acesta să nu revină în țară, întrucât va fi reținut şi predat organelor de poliție.

De asemenea, poliţistul a sfătuit-o pe femeie să nu comunice prin telefon cu fratele ei decât într-o manieră codificată, întrucât discuțiile telefonice sunt interceptate şi există posibilitatea localizării acestuia.

Mai mult,  Voicu Iulian le-a creat aparența unor persoane (martori denunțători) că ar avea influență asupra unor funcționari publici în competența cărora intră aprobarea transferului unei persoane private de libertate și le-a promis acestora că îi va determina pe funcționarii publici respectivi să aprobe transferul acesteia la un anumit centru de reținere și arestare preventivă la alt centru, ambele aflate pe raza Poliției Capitalei.

În acest scop, la data de 23 februarie 2016, inculpatul a pretins pentru sine şi funcționarii față de care a afirmat că are influență suma de 3.000 de euro, din care a primit efectiv 1.000 de euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Poliţistul urmează să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL