Coronavirus - România: 19517 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

McDonald's, DECIZIE de ultimă oră: ÎNCHIDE 40% din restaurantele din această ţară

Monday, 21 August 2017, 17:33 Sursă: REALITATEA.NET

Această închidere bruscă va afecta serios operațiunile McDonald's în una dintre cele mai mari piețe emergente din lume. Compania americană va trebui să-și refacă rețeaua de pe jumătate din teritoriul Indiei, în condițiile în care va trebui să găsească un nou partener pentru nordul și estul Indiei.

Majoritatea restaurantelor McDonald's din capitala New Delhi au fost deja închise în urmă cu două luni din cauza unei dispute între grupul american și partenerul său indian Vikram Bakshi. McDonald's și Vikram Bakshi sunt asociați cu părți egale la firma mixtă Connaught Plaza Restaurants Pvt., un joint venture care operează cele 169 de restaurante marca McDonald's din nordul și estul Indiei.

"Am fost obligați să punem capăt parteneriatului deoarece Connaught Plaza Restaurants Pvt a încălcat în mod grav condițiile acordului de franciză", a informat McDonald's India.

În consecință, toate restaurantele McDonald's operate de Connaught Plaza Restaurants Pvt vor trebui să își înceteze activitatea în următoarele 15 zile. Magazinele din restul Indiei, gestionate via alte filiale, nu vor fi afectate.

Firma de consultanță Technopak estimează că piața restaurantelor de tip fast food din India are o valoare de 1,5 miliarde de dolari și crește cu aproximativ 15% pe an. Cu o populație de 1,25 miliarde de locuitori, India este o piață atractivă pentru multe lanțuri străine de restaurante de tip fast food. Însă operatorii străini trebuie să se asocieze cu un partener local pentru a putea activa pe piața din India, iar procedurile birocratice de obținere a autorizațiilor sunt îndelungate în condițiile în care, în medie, un restaurant are nevoie de 50 de autorizații pentru a putea funcționa, scrie agerpres.ro.

Până în prezent, McDonald's India opera aproape 400 de restaurante în 65 de orașe din India, însă în ultimii ani a pierdut teren în fața rivalilor precum Domino's Pizza sau Pizza Hut.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL