Coronavirus - România: 209648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Lista domeniilor cu cele mai multe oferte de angajare la târgul de carieră

Tuesday, 25 March 2014, 13:48 Sursă: REALITATEA.NET

Domeniile cel mai bine reprezentate sunt: IT (36%), Outsourcing (13%), FMCG (11%), Inginerie (10%), Financiar - bancar (6%), Audit si Consultanta (5%), restul procentelor fiind alocate domeniilor: Telecom, Retail, Constructii, Educational, Farmaceutic, Transport si Logistica.

”IT-ul este unul dintre cele mai bine reprezentante domenii, iar acest aspect se reflecta si prin paleta larga de oportunitati de cariera pentru care cei interesati pot aplica. Din perspectiva dezvoltarii in industria IT, totul avanseaza, evolueaza si se upgradeaza, de la limbaje de programare, la softuri, tool-uri si gadgeturi”, spun organizatorii.

Potrivit acestora, tehnologiile cele mai cautate de angajatorii din domeniul IT sunt Java si C++. Pe urmatoarele locuri se situeaza tehnologiile ce tin de web development: .NET, HTML, PHP, Flash.

O alta tendinta in industria IT este reprezentata de cresterea proiectelor in zona mobile, dezvoltate in iOS, Android sau BlackBerry.

”Tot mai multe companii doresc sa isi mareasca prezenta online, fie prin intermediul magazinelor virtuale (e-commerce), fie prin implementarea unor aplicatii web complexe, care sa asigure o productivitate mai mare pentru angajati”, explică organizatorii.

In urma centralizarii informatiilor cu privire la cele 3400 de pozitii deschise de companiile participante la Angajatori de TOP, a reiesit faptul ca 42% dintre job-urile disponibile sunt pentru candidatii cu pana la 1 an de experienta, 26% pentru tineri intre 1-3 ani de experienta si 32% pentru candidati cu peste 3 ani experienta.

Evenimentul este organizat de Catalyst Solutions, companie de consultanta in domeniul resurselor umane, specializata in dezvoltarea de solutii de recrutare si employer branding si se va desfasura pe 4-5 aprilie, la Sala Palatului din Bucuresti.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL