Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dosarul Polaris: Fostul deputat PSD, Eduard Martin, și soția sa, judecați pentru evaziune fiscală și delapidare

Thursday, 23 July 2020, 16:31 Sursă: Realitatea.NET

Eduard Martin si sotia acestuia Monica Maria Latea (Martin) sunt trimisi in judecata in calitate de asociati in cadrul Polaris M Holding, iar Marcel Banaga pentru fapte care ar fi fost facute din functia de adminstrator al companiei.

"In perioada 2006 - 2017, principala sursa de venituri a societatii Polaris M Holding SRL ar fi reprezentat-o executarea contractului de salubrizare incheiat cu primaria municipiului Constanta.

Pentru executarea acestor servicii, firma respectiva ar fi practicat tarife supraevaluate (imprejurare care a facut obiectul unui alt dosar penal, trimis in judecata), fapt ce ar fi dus la acumularea unor venituri foarte mari de catre societatea Polaris M Holding (in jur de 1 milion de euro lunar). Mentinerea unei astfel de situatii ar fi dus la achitarea, catre bugetul de stat, a unor taxe foarte mari (TVA si impozit pe profit)," arata DNA.

Dosarul la care face trimitere DNA se afla pe rolul inaltei Curti, iar in prima instanta s-au dat pedepse grele: fostul primar al orasului Constanta, Radu Mazare, a fost condamnat la 9 ani si 10 luni de inchisoare. In acelasi dosar, milionarul Sorin Strutinsky a fost condamnat la 7 ani si 10 luni inchisoare, iar fostul deputat PSD Eduard Martin la 5 ani si 6 luni de inchisoare, mai scriu cei de la Ziare.com.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL