Coronavirus - România: 32535 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

CURS BNR. Moneda euro, la un pas să cadă pe pragul de 4,3 lei

Tuesday, 21 July 2015, 13:26 Sursă: REALITATEA.NET

CURS BNR. Moneda euro a continuat să se deprezieze în raport cu leul românesc, ajungând la valoarea de 4,40 lei, la cursul oficial al BNR de marți, 21 iulie.

Banca Națională a anunțat marți un curs de 4,4097 lei pentru euro, în scădere față de cursul de ieri de 4,4174 lei/euro.

CURS BNR. Dolarul american s-a ieftinit și mai mult, coborând la 4,0626 lei, în timp ce francul elvețian a coborât și el la valoarea de 4,4299 lei

Moneda euro ar putea ajunge la paritate cu dolarul american, se arată într-o prognoză a analiștilor de la Saxo Bank.

Combinația dintre euro slab și un USD în creștere ar putea echivala cu o paritate la tranzacționarea EURUSD în următoarele 4–6 luni, spune John Hardy, Head of FX STrategy la Saxo Bank.

Potrivit analizei Saxo Bank, existența unui acord cu Grecia ar trebui să dezlănțuie un nou val de vânzări EUR/USD. Un entuziasm proaspăt pentru vânzarea euro s-ar putea întoarce, după o perioadă de precauție și poziții short determinate de criza din Grecia.

În același timp, injecția de lichidități din partea BCE va ajuta ca atenția să se mute, din nou, pe divergențele din politica băncii centrale și pe drumul Rezervei Federale către prima creștere de dobândă din ultimii ani.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL