Bonus de 1.100 lei pe lună pentru cunoașterea unei limbi străine

Wednesday, 22 July 2015, 17:43 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Cele mai multe companii din domeniu oferă bonusuri pentru limbi străine, acordat în plus față de salariul de bază. Fiecare limbă străină este remunerată distinct, în funcție de complexitate și dificultatea recrutării vorbitorilor pe piața din România.

Firma de consultanță în resurse umane Consulteam a realizat a treia ediție a studiului dedicat bonusurilor acordate angajaților vorbitori de limbi străine din centre Business Process Outsourcing  (BPO) si Shared Service Centers (SSC). Studiul include informatii salariale oferite de peste 20 de companii multinaționale.

Limbi străine precum olandeza, norvegiana, suedeza, finlandeza, se păstrează în topul celor mai bine plătite limbi straine din ultimii 3 ani, acestea aducând bonusuri de până la 1.100 lei pe lângă salariu.

Surpriza vine de la limbile slave, croata, sârba și slovaca, dar și ebraica, care le urmeaza indeaproape pe cele nordice ca si nivel de bonusare ridicat.

"Valorea bruta medie lunara a bonusurilor pentru cunoasterea si folosirea perfecta a unei limbi straine exotice (cum ar fi cele nordice) porneste de la 800 ron si poate ajunge pana la 1.100 ron" afirma Roxana (Feregan) Marin, Consulting Manager în cadrul Consulteam.

Profilul angajatilor din aceasta ramura este alcatuit in proportie de 90% din absolventi de studii superioare, iar restul din studenti.

Interviurile de angajare includ si teste ale cunostintelor de limba straina si verifica abilitatile de citit, scris si vorbit. 

Romania devine din ce in ce mai mult o destinatie pentru deschiderea de noi centre Business Process Outsourcing  (BPO) si Shared Service Centers (SSC). Aceste centre dezvolta activitati diferite, accentul punandu-se pe domenii precum IT, finante, contabilitate si HR.

Tara noastra ofera forta de munca competitiva pe piata din Europa si din intreaga lume datorita compatibilitatii culturale si a abilitatilor multi-lingvistice, spun specialiștii Consulteam.

Sunt acoperite limbi straine precum: engleza, franceza, ungara, spaniola, italiana, germana, portugheza, ceha, slovaca, bulgara, rusa si altele. De asemenea, putem observa ca acele companii care au infiintat Shares Services Centers (SSC) si BPO-uri in Romania le-au dezvoltat din ce in ce mai mult si au preluat si alte activitati, fata de cele stabilite initial.

Romania reprezinta o locatie de interes pentru deschiderea de BPO-uri si SSC-uri atat datorita costurilor reduse, cat si a abilitatilor absolventilor de studii superioare, vorbitori de limbi straine.

In plus, daca la inceput esenta centrelor BPO era de externalizare a serviciilor, de imbunatatire a proceselor si de reducere a costurilor, in prezent companiile sunt mult mai atente la calitatea serviciilor oferite, calitate bazata pe inovatie, diferentiere si procese tehnologice.

 


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: ECONOMIE