"Michael Jackson face acum mai mulţi bani ca niciodată"

Tuesday, 24 June 2014, 16:06 Sursă: REALITATEA.NET

"Michael Jackson aduce mai multi bani acum ca niciodata", a declarat Zack Greenburg, autorul cartii "Michael Jackson Inc.", publicata recent in Statele Unite si care vorbeste despre "imperiul" Jackson din domeniul afacerilor, notează Incont.ro.

Fondul care administreaza averea megastarului - Michael Jackson Estate - in numele mostenitorilor acestuia, mama si cei trei copii ai sai, a incasat peste 700 milioane de dolari in cinci ani.

In perioada de varf a carierei sale, Michael Jackson, despre care Zack Greenburg spune ca "a schimbat pentru totdeauna felul in care gloria poate fi capitalizata", obtinea venituri de circa 100 milioane de dolari pe an, prin intermediul unor albume precum "Thriller", lansat in 1982, al carui succes insa nu a mai fost egalat ulterior. 

Megastarul a cumparat apoi catalogul muzical al trupei The Beatles, cu 47,5 milioane de dolari, in 1985, iar aceasta investitie are o valoare estimata in prezent la 1 miliard de dolari.

In ultimii ani de viata, cantaretul cheltuia enorm si se imprumuta pentru a-si plati datoriile, care ajunsesera la 500 de milioane de dolari. Acela a fost momentul in care celebrul cantaret a decis sa sustina din nou un turneu mondial, in 2009.

Dupa moartea lui, una dintre primele initiative ale executorilor testamentari a constat in lansarea filmului "This is It", care a generat incasari de peste 200 milioane de dolari pe plan mondial. 

Apoi, grupul Sony si avocatii familiei Jackson au semnat un contract de 200 milioane de dolari, potrivit publicatiei Wall Street Journal, ce prevede lansarea a sapte albume in zece ani. Mai multe...


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL