ASPA: Câinele care a mușcat un copil în parcul IOR a fost adoptat de Asociația Cuțu-Cuțu

Wednesday, 02 April 2014, 22:31, Sursă: REALITATEA.NET

Câinele care a mușcat un copil marți în parcul IOR a fost adoptat de Asociația Cuțu-Cuțu, potrivit unei precizări transmise de Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA).

"ASPA a avut în parcul IOR în intervalul 1-2 aprilie cinci acțiuni în urma cărora au fost prinși 15 câini, inclusiv cel care a mușcat copilul, conform martorilor. În urma verificărilor efectuate de ASPA s-a constatat că respectivul câine a fost adoptat de Asociația Cuțu-Cuțu", relevă informarea ASPA. 

În prezent acest ONG este inclus pe lista asociațiilor care nu mai au voie să adopte câini din adăposturile ASPA. "Acțiunile Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor au fost îngreunate de faptul că lângă parcul IOR se află un șantier pe o proprietate privată bd. Liviu Rebreanu nr.4) care, nefiind îngrădit corespunzător, a permis pătrunderea câinilor maidanezi. Deși au încercat în repetate rânduri (21,22, 28 martie și 2 aprilie) să captureze acești câini accesul ASPA în șantierul respectiv nu a fost permis. Astăzi echipele ASPA au putut acționa în incinta șantierului cu sprijinul Poliției, fiind capturați toți câinii", mai relevă sursa citată.

ASPA a anunțat marți că a prins marți trei câini din Parcul IOR, dintre care doi înainte de producerea incidentului. "Am fost în parcul IOR de 20 de ori în trei luni. Am răspuns reclamațiilor, dar am făcut și treceri de rutină. Ultima acțiune a fost chiar azi-dimineață la ora 10,00, când am și capturat doi câini. Șase au fost ascunși de iubitorii de animale care locuiesc pe strada Odobești. Am reacționat imediat și în urma apelului primit la 112, acțiune în urma căreia am mai capturat un câine", a precizat ASPA.

Un copil în vârstă de aproximativ șapte ani a fost mușcat marți de un câine în Parcul IOR. Copilul se află într-o stare echilibrată, el fiind dus la Institutul "Matei Balș", a declarat pentru AGERPRES managerul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, Alis Grasu. Potrivit acesteia, copilul prezenta două plăgi superficiale pe ambele părți fesiere produse prin mușcătura câinelui.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL