Anticipatele, în linie dreaptă. Guvernul își asumă răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi

Thursday, 16 January 2020, 15:11 Sursă: realitatea.net

Autor: Realitatea.NET

Guvernul Ludovic Orban își angajează răspunderea în Parlament pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Anunțul a fost făcut de premierul Ludovic Orban, la Palatul Victoria, în debutul ședinței Executivului. Acesta este practic primul pas spre declanșarea anticipatelor. PSD a anunţat deja că va iniţia o moţiune de cenzură dacă Guvernul va alege această variantă.„E vital ca primarii să fie aleși de jumătate plus unu dintre cetățeni, pentru a avea legitimitate”, a spus joi premierul Ludovic Orban.

„PNL susține alegerea primarilor cu jumătate plus unu dintre cetățenii care-și exprimă votul în alegerile locale. În urmă cu peste doi ani, am inițiat un proiect de lege pentru a transpune voința oamenilor de imbunătățire a modului de alegere a primarilor, prin oferirea unei legitimitati. Acest proiect a fost parcat neregulamentar la o defunctă comisie de Cod electoral pentru a împiedica introducerea în plenul Camerei Deputaților și adoptarea proiectului de lege. Ca atare, stimati colegi, evident in discutiile avute cu dl ministru si alti colegi, am luat decizia de a ne angaja răspunderea în fața Parlamentului pe proiectul de lege de alegere a primarilor în două tururi. Am spus foarte clar că noi facem ceea ce este necesar, corect, democratic și ceea ce își doresc oamenii”, a explicat Ludovic Orban în deschiderea ședinței de Guvern de joi.

„Multi primari probabil isi doresc alegeri intr-un tur ca sa-si prezerve pozitia de primar printr-un tur. Sunt foarte multi primari, fara performante, fara sa aiba plan de dezvoltare a comunitatilor locale care reusesc sa se realeaga din cauza distributiei voturilor catre ceilalti contracandidati. Existetna unui tur 2 presupune negocierea unei majoritati in consiliile locale”, a explicat Orban.

Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-01-16 15:22:33
Amalia

Foarte bine !!!!!

2020-01-16 16:30:10
Costel

După cum puteți vedea stimați cetățeni nu este nici o brănză cu PNL la guvernare.

2020-01-16 16:47:23
voicu l.

Costelus, lingau de dosuri mafiote pezediste, ciuma rosie e istorie! Impacati-va cu ideea si peste vreo 10-20 de ani mai scoateti capul din tarana, pana atunci m ucles, penalilor!

2020-01-16 17:01:24
Biju Calotă

Este clar că orban vrea să tragă țeapă romănilor cu alocațiile, salariile și pensiile pe care le-a pus după alegeri.

2020-01-16 17:04:01
Hamilton

PNL a băgat Romănia în Schengen si se poate merge în SUA fără vize.

2020-01-16 18:26:05
Costel

Guvernarea PNL tocmai a "terminat" autostrada Transilvania începută în 2005 de guvernarea DA (PNL+PDL).

2020-01-16 19:51:11
Puscarie

De ce se plange betivul asta Orban ca in parlament este majoritatea care a rasturnat guvernul PSD? Sau vrea sa sugereze ca voturile care au facut diferenta de atunci au fost cumparate doar odata si nu pentru restul vietii asa cum si-ar fi dorit? Pai sa mai puna bani mana de la mana prin PNL si la fiecare vot sa plateasca traseistii ca-s destui, astfel "respecta " constitutia tarii si nu merge pe grosolanii ca pana acum. Crede ca daca are primari mai multi nu va mai cheltui atatia bani pe cumparare de parlamentari unde la alegeri nu se poate trisa ca la 2 tururi. Ciordeala este pe fata de acum inainte, de fapt chiar Orban o are in sange dovada este declaratia de avere si interese de unde reiese ca este aproape boschetar dar el traieste zi de zi pe picior de mare Milionar, un vesnic bugetar care nu poate dovedi finantarea traiului personal de zi cu zi. Zau ca e de pork toata treaba asta, degradare mai mare ca acum nu a existat decat poate pe vremea regilor cand tot norodul traia in bordeie si muncea pe mai nimic iar Bratienii ciordeau cot la cot cu regii. Acum cred ca vor face la fel, cauta fel de fel de tertipuri pentru a asigura ocuparea indelungata a functiilor in stat si a scaunelor la masa cu ciolane, nu-i intereseaza de drumuri de salarii de investitii de constructii noi, ii intereseaza doar de modul cum sa se asigure ei si neamurile lor cat mai mult la tzatza bugetului statului, imprumutand-ul intr-un ritm cum nu s-a mai vazut nici macar pe vremea lui Basescu care era disperat dupa bani, in felul acesta cumparand bunavointa stapanilor lor de la Bruxelles in detrimentul populatiei si se ascund dupa celebra sintagma Greaua Mostenire urlata in cor de catre toti fomistii aciuati in PNL crezand ca pacaleala merge pana la infinit. Imi schimb parerea daca vad ca vin cu finantari pe proiecte de infrastructura , energie si investitii in Sistemul de Sanatate dar pana acum nu am vazut decat ca sunt mai ahtiati decat PSD dupa putere, ce-i drept foametea e mare in PNL, multe guri flamande de mult timp zbiara ca disperatii HOTII , sa le facem cadou oglinzi poate au uitat cum arata HOTII adevarati...

2020-01-16 20:35:11
Tudor Axente

Repede cu alegerile anticipate căt vă mai crede si vă mai votează lumea.

2020-01-16 20:40:38
Alexandru T.

Alegerile ar trebui făcute in toamnă tărziu pentru ca lumea să se dumirească cine este Orban și PNLul lui.

Alte articole din: POLITICĂ