Ana Maria Pătru, în fața magistraților! Fosta șefă a AEP află dacă scapă de arest

Tuesday, 22 November 2016, 09:51, Sursă: REALITATEA.NET

Fosta șefă a Autorității Electorale Permanente (AEP) Ana Maria Pătru se află, marți, în fața magistraților de la Curtea de Apel Ploiești, acolo unde se judecă contestația formulată de aceasta la măsura arestului preventiv. Pătru ste acuzată de DNA de trafic de influență și spălare de bani.

Adaugă părerea ta

Fosta şefă a Autorităţii Electorale Permanente a fost arestată preventiv în data de 16 noiembrie.

Ana Maria Pătru a demisionat din funcţie, după ce a fost pusă sub acuzare de procurorii DNA din Ploieşti pentru trafic de influenţă şi spălare de bani. 

Procurorii DNA Ploiești au dispus efectuarea urmăririi penale față de președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Ana Maria Pătru, la data faptei vicepreședinte al instituției — funcție cu rang de secretar de stat, pentru trei infracțiuni de trafic de influență și două infracțiuni de spălare a banilor.

Potrivit DNA, în perioada aprilie-iunie 2008, suspecta Ana Maria Pătru, în calitate de vicepreședinte al AEP, a pretins, iar în anul 2009 a și primit de la reprezentanții unei societăți comerciale, suma de 210.000 euro, reprezentând contravaloarea unui anumit imobil situat în municipiul București. Anchetatorii spun că, în schimbul primirii acestui bun, Pătru a promis că va susține derularea în bune condiții a unui contract încheiat de acea societate cu AEP, precum și că va susține firma să obțină și să deruleze contracte viitoare, fapt care s-a și realizat.