Statul pune cruce pe şomerii din tabele. Top 5 judeţe unde eşti îngropat în şomaj

Somaj 2018
Somaj 2018

Statul român se laudă cu numărul mic de şomeri, dar uită să spună că nu le plăteşte indemnizaţii decât în procente infime, că ieşirile din statistici se fac pe alte motive decât angajarea şi că există judeţe unde intrarea în şomaj este o condamnare cu executare pe termen lung.Statul român se laudă cu numărul mic de şomeri, dar uită să spună că nu le plăteşte indemnizaţii decât în procente infime, că ieşirile din statistici se fac pe alte motive decât angajarea şi că există judeţe unde intrarea în şomaj este o condamnare cu executare pe termen lung.

Cei mai mulţi şomeri pe termen lung provin din judeţele Dolj (14.900), Galaţi (11.000), Buzău (10.300), Teleorman (9.300) şi Vaslui (8.400), potrivit celei mai recente raportări ANOFM, pe luna martie.

Situaţia nu este mult diferită în Neamţ, Iaşi, Bacău şi chiar Bucureşti.

Din totalul de 332.000 de şomeri la nivel naţional în luna martie, peste 266.000 nu primesc niciun fel de indemnizaţie de la stat.

Mai mult de formă în tabelele şomajului, românii fără serviciu ies la fel de repede din statistică.

În cursul anului 2017, au ieşit din şomaj 616 mii de români. Dintre aceştia, doar 290 de mii şi-au găsit un loc de muncă, deci mai puţin de jumătate! Iar un sfert dintre "norocoşi" (75 de mii) au semnat contracte pe perioadă determinată.

Ce s-a întâmplat în cazul marii majorităţi a "ieşirilor din şomaj"? Motivele sunt variate, dar nu au legătură cu intrarea în câmpul muncii: nu şi-au reînnoit cererile de loc de muncă, au intrat în concediul de maternitate, nu s-au prezentat la obţinerea vizei periodice etc.

Top 5 judeţe cu şomeri pe termen lung

Dolj - 14.900 şomeri

Galaţi - 11.000 şomeri

Buzău - 10.300 şomeri

Teleorman - 9.300 şomeri

Vaslui - 8.400 şomeri

Adevărul despre cum dispar şomerii din statisticile Guvernului

ANOFM a anunţat vineri că rata şomajului la nivel naţional își menține trendul descendent. Astfel,la sfârșitul lunii martie 2018, acest indicator a fost de 3,81%, în scădere cu 0,13 pp față de luna anterioară şi sub valoarea înregistrată la finele aceleiași luni a anului 2017 cu 0,76 pp.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?