La mâna senatorilor PSD. Soarta lui Călin Popescu Tăriceanu, decisă în plen

 
La mâna senatorilor PSD. Soarta lui Călin Popescu Tăriceanu, decisă în plen
La mâna senatorilor PSD. Soarta lui Călin Popescu Tăriceanu, decisă în plen

Cel de al doilea om în stat, Călin Popescu Tăriceanu, este la mâna senatorilor PSD. Luni, conducerea Senatului ia act de cererea de urmărire penală care îl vizează pe liderul ALDE. Călin Popescu Tăriceanu urmează să fie audiat în Comisia Juridică, apoi soarta sa va fi decisă în plenul Senatului.Conducerea Senatului se reuneşte luni. Senatorii din Biroul Permanent urmează să ia act de cererea de urmărire penală care îl vizează pe Călin Popescu Tăriceanu, cel de al doilea om în stat. Informaţia a fost confirmată de Claudiu Manda. Aceştia sunt obligaţi să ceară Comisie o primă evaluarea a solicitării şi o estimare a timpului necesar pentru audierea lui Călin Popescu Tăriceanu, dar şi documentelor înaintate de procurorul general.

Potrivit procedurii, cererea de urmărire penală va fi dezbătută şi votată iniţial în Comisia juridică, acolo Călin Popescu Tăriceanu va fi invitat pentru a-şi spune punctul de vedere.

Pe baza evaluării preliminare, Biroul permanent fixa un termen de depunere a raportului de către Comisia juridică, termen care nu poate fi mai mare de 14 zile.

Atât în comisie, cât şi în plen, votul va fi secret.


Nu este greu de văzut de unde poate primi Tăriceanu voturile care îi sunt necesare pentru a scăpa de urmărirea penală. Soarta lui Călin Popescu Tăriceanu va fi decisă de senatorii PSD. PSD deţine 71 de mandate în Senat, iar ALDE, partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu, deţine doar 12 mandate. Asta în timp ce partidele din Opoziţie, alături de UDMR şi senatorii neafiliaţi, au împreună 56 de voturi.

Călin Popescu Tăriceanu este acuzat de procurorii DNA că ar fi luat mită în perioada când era șeful Guvernului, acuzație pe care o respinge, însă, categoric.

DNA: Tăriceanu, mită de 800.000 dolari. Ancheta a pornit la cererea autorităților din Austria

"Procurorii desfășoară o investigație care vizează suspiciuni de săvârșire a unor fapte de corupție privind acoperirea unor cheltuieli de campanie electorală cu sume de bani provenite de la o firmă care ar fi obținut contracte comerciale importante de la statul român. Dosarul s-a constituit în anul 2018, în urma reunirii a trei dosare penale, dintre care unul a fost preluat de procurorii D.N.A la cerea autorităților judiciare austriece", anunță DNA, într-un răspuns pentru Realitatea TV.

Concret, un demnitar ar fi primit, în mod indirect, în perioada 2007-2008, foloase materiale în valoare de aprox. 800.000 USD de la reprezentanții unei companii austriece, în schimbul demersurilor depuse de acesta în exercitarea funcției, astfel încât să se încheie mai multe acte adiționale la un contract comercial derulat de companie. Suma ar reprezenta un comision de 10 % din valoarea acestor acte adiționale și ar fi fost folosită în beneficiul demnitarului, fiind transferată în baza unor contracte fictive încheiate cu mai multe companii offshore.

"În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la luare de mită, iar în ceea ce îl privește pe demnitar, actualmente senator, în conformitate cu prevederile legale şi constituţionale, efectuarea urmăririi penale pentru infracțiunea de luare de mită este condiționată de obținerea unui aviz din partea Senatului. În acest sens, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a transmis procurorului general al P.I.C.C.J documentele necesare în vederea sesizării Senatului care urmează a decide. Avizul solicitat pentru senator în cadrul dosarului penal este necesar pentru efectuarea completă a urmăririi penale și pentru a-i oferi acestuia posibilitatea să își formuleze apărările într-un cadru procesual legal", mai menţionează sursa citată.

Surse: Tăriceanu, denunţat de Teodorescu. Asul din mâneca lui Dragnea: avea informaţii, dar a tăcutAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Cum lichidati consecintele ,domnule ?
11 Nov 15:00
Ei,dle T,cum anihilati abuzurile ? La Televiziune sau cu galgară.Dl Dragnea zice să folositi parlamentul pentru a amnistia abuzurile ,si dv ce ziceti ?Ca va descurcati ca si cu marturia mincinoasă ?Măcar dl Dragnea intră in istorie ca scoterea sri-lor din justitie si pollitica !Sunteti de partea hashtagilor,cat timp Beria nu a a vut timp să se ocupe de i ?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?