SFAT DE SEZON: Cum poți afla greutatea unui porc fără să-l cântărești

 

În plin sezon de tăiere a porcilor, uneori e bine să știi unele trucuri care te ajută să cântărești un porc, fără a folosi cântarul. Nu din ochi, ci cu ajutorul unei banale rulete.Primul pas, măsori animalul, din spatele urechilor până la baza cozii și notezi valoarea cu "L".

Următorul pas, măsori circumferința, petrecând ruleta peste corpul porcului, în spatele picioarelor din față, practic echivalentul pieptului la om și ai valoarea notată cu "C".

Având cele două valori, aplici formula de calcul a greutății G = C x C x L x 69,3 (o constantă de calcul)

Evident, lucrurile par simple în teorie, însă mai greu este în practică, așa că cel mai bine e ca cel care face măsurătorile să știe pe ce ton să i se adreseze animalului, pentru a-l calma și cum să-i admenească cu hrană, pentru a-i face cooperanți, scrie Agrointel.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
christian
16 Dec 12:41
Iarăși lipsa școli ... nu a fost specificata în ce unități se măsoară (metri, centimetri sau milimetri). Daca introducem în formula milimetri porcul ar cântări cit un tanc !
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?