Şeful CIA, avertisment: China e la fel de periculoasă pentru SUA ca şi Rusia

Mike Pompeo
Mike Pompeo

Eforturile Chinei de a exercita o influenţă ascunsă asupra Occidentului sunt la fel de îngrijorătoare precum acţiunile subversive ale Rusiei, a declarat directorul CIA, Mike Pompeo, într-un interviu pentru BBC.

 


"Gândiţi-vă la amploarea celor două economii [a Rusiei şi a Chinei]. Chinezii au o amprentă mult mai mare în baza căreia să execute acea misiune, în comparaţie cu ruşii", a spus Pompeo.

Directorul CIA a subliniat că mai multe state ar putea colabora pentru a combate eforturile chineze de a-şi exercita influenţa asupra Occidentului.

"Putem observa eforturi foarte concentrate pentru a fura informaţii din SUA, pentru a infiltra spioni în Statele Unite - oameni care vor lucra în numele guvernului chinez împotriva SUA. Vedem asta în şcolile noastre. Vedem asta în spitale şi în sistemele medicale. Vedem asta la nivelul corporaţiilor. Este o activitate care se desfăşoară şi în alte părţi ale lumii ... inclusiv în Europa şi în Marea Britanie", a mai spus Mike Pompeo.

La începutul acestui an, un fost ofiţer al CIA a fost arestat sub acuzaţia de ascundere a unor informaţii clasificate într-o anchetă privind destructurarea operaţiunilor de spionaj ale agenţiei în China. În ultimii doi ani, aproximativ 20 de informatori americani au fost ucişi sau condamnaţi la închisoare - unul dintre cele mai răsunătoare eşecuri ale serviciilor de informaţii americane.

În interviul pentru BBC, Mike Pompeo a precizat că nu există scăderi semnificative în tentativele Rusiei de a submina ordinea internă din SUA şi din statele europene.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?