Şedinţă crucială la CSM. Primul pas pentru deblocarea completurilor de 5 magistrați

 

Mișcare de ultim moment! Consiliul Superior al Magistraturii decide miercuri când și cum se organizează noua tragere la sorți a completurilor de cinci magistrați. Este o măsură luată după ce Curtea Constituțională a României a impus intervenția judecătorilor din acest for în procedură. Secţia pentru Judecători a CSM va dezbate, miercuri, situaţia completurilor de 5 judecători de la instanţa supremă, după decizia CCR, preşedintele Consiliului, Simona Marcu, precizând că magistraţii vor crea condiţiile astfel încât completurile de 5 să redevină funcţionale.

Pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri a Secţiei pentru Judecători din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), se află punctul 24779/2018, referitor la "efectele deciziei nr. 685 din data de 7 noiembrie 2018 a Curţii Constituţionale a României".

"Mâine (miercuri -n.r.) la 12.00, vom avea Secţie pentru judecători şi vom da o hotărâre de principiu care să deblocheze activitatea completurilor de 5 judecători. Secţia pentru judecători are, potrivit legii organice, atribuţii referitoare la organizarea şi funcţionarea instanţelor. Punctual, în problema acestor completuri, vom respecta decizia CCR şi vom crea condiţiile, în limita competenţelor noastre, ca acestea să redevină funcţionale cât mai urgent", a declarat, pentru MEDIAFAX, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, judecătorul Simona Marcu.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Compltele de la ICCJ sunt ilegale
05 Dec 10:35
Dar sunt legale completele aiastea,formate special pentru demnitari ,la o instanță care nu e grad de jurisdicție ?Toți avem ,si ei ei au dreptul la două grade de jurisdictie ,iar dacă Monique Macovei în 2004 a spus ca se pot face grade daca mai adaogi un judector,doi,noi trebuie sa credem pe anlfabeții juridic ?Demnitarii să fie judecati ca Nea Stlică de la Ulicesti de judectori,ca acolo nu a apărul selecti pe criterii de luptă cu corupția ,condusă de femei atașate de patrie sau obigate la asta !
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?