ANM, prognoză meteo sumbră. 2019, anul extremelor. Secetă în România

 
ANM, prognoză meteo sumbră. 2019, anul extremelor. Secetă în România
ANM, prognoză meteo sumbră. 2019, anul extremelor. Secetă în România

Temperaturi ridicate și deficit de precipitații, în întreaga țară. Asta ne așteaptă în următoarea lună.

Meteorologii avertizează că sunt șanse mari ca, în România, să se instaleze seceta. Ei spun că 2019 va fi anul extremelor meteorologice.

"Din punct de vedere al cantităților de precipitații, ne așteptăm ca, în bună parte din țară, acestea să se situeze în limite normale, exceptând partea de vest, centru și nord a țării, unde se evidențiază semnalul unor cantități deficitare. Prima săptămână a celei de-a doua luni din această primăvară, 1 - 8 aprilie, păstrează același semnal în ceea ce privește îndeosebi cantitățile de precipitații. Este posibil să vorbim  de o extindere a fenomenului de secetă și în restul țării, dacă valorile de precipitații se vor situa sub normele climatologice. Va fi un an al extremelor climatologice", a declarat directorul general al ANM, Elena Mateescu.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?