Scrisoarea unui reporter către liderul PSD, Liviu Dragnea

 
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Un reporter acreditat pe domeniul PSD răspunde atacurilor lui Liviu Dragnea la adresa presei printr-o scrisoare deschisă. ”Domnule Liviu Dragnea,

Ultimele zile au fost extrem de agitate din punct de vedere politic, dar acum, la rece, un reporter ar dori să vă transmită câteva rânduri. Pe lângă agitația politică, ceea ce ne-a rămas nouă, reporterilor, întipărit pe retină este faptul că liderul partidului de guvernare și președinte al Camerei Deputaților a declarat război jurnaliștilor. Mai precis, nu neapărat jurnaliștilor, cât mai degrabă reporterilor din Parlament, în mare măsură cam aceiași reporteri care sunt acreditați de redacții și pentru a acoperi domeniul numit PSD.

.....

Pot să înțeleg că nu sunteți într-o situație comodă, dar faptul că atacați reporterii care pun întrebări incomode, indiferent că sunt de la Realitatea, Digi, Libertatea sau orice altă instiuție media nu este în regulă și asta din mai multe motive. Pot să înțeleg și faptul că, în ultima perioadă, vă simțiți oarecum hăituit, dar haideți să facem un mic exercițiu de imaginație. Să presupunem că dumneavoastră sunteți un om obișnuit, fără funcții politice și vedeți că partidul de la putere schimbă legislația penală în așa fel încât liderul acestui partid și mai mulți parlamentari vor scăpa de problemele din justiție. În acest context, nu vi s-ar părea normal ca jurnaliștii să-l întrebe pe acel lider despre modificările Codului Penal sau dacă este o simplă coincidență faptul că acest modificări îl salvează tocmai pe el?

.....

Când jurnaliștii își fac treaba onest și pun întrebările care sunt de pus, în contextul dat, liderul partidului le răspunde veninos, îi trimite să facă plângeri la Parchetul General sau le explică că el nu dorește să plece ”ca un prost din această viață și din această funcție”. Nu vi se pare puțin necinstit?

Sunt reporter acreditat pe PSD și îi cunosc personal pe toți colegii din teren. Vă pot asigura că 90% dintre ei își fac treaba onest, cu principii și cu dorința de a relata cât mai corect. Faptul că vă adresăm întrebări incomode, asta nu înseamnă că suntem înregimentați politic sau că jurnaliștii au o problemă personală cu Liviu Dragnea. Probabil că dumneavoastră v-ați obișnuit să mergeți în emisiuni televizate de unde plecați fără nicio scamă pe sacou, dar rolul unui jurnalist nu este să-i adreseze politicianului întrebările care îi vin mănușă ci tocmai întrebările cele mai dificile. Oamenii de acasă, cei pentru care noi, jurnaliștii, lucrăm, să știți că ne judecă și nu de puține ori primim critici dure pentru că nu am adresat o întrebare unui lider politic.

.....

P.S. Înțelegeți că 90% dintre reporteri nu sunt înregimentați politic și încearcă să își mențină imparțialitatea, unul dintre punctele trecute în fișa postului pentru un reporter. Și am să vă mai explic un lucru: politicienii pleacă și vin la putere, reporterii sunt tot acolo și, în mare parte, sunt aceiași oameni”, scrie Lucian Negrea, un reporter acreditat pe domeniul PSD, de la site-ul Știripesurse.ro.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?