Scandal în PSD pe casa lui Iohannis. Războiul dintre Teodorovici și Mișa, tranșat de Dragnea

 

Casa pierdută în instanţă de preşedintele Iohannis încinge spiritele în PSD, iar disputa s-ar putea sfârși cu schimbarea șefului ANAF. Ministrul Finanțelor este nemulțumit că Ionuţ Mişa nu a făcut demersurile pentru ca imobilul din Sibiu să treacă în proprietatea statului. Ionuț Mișa spune că era atributul Ministerului de Finanțe. Premierul Viorica Dăncilă va media conflictul, așa că i-a invitat la o discuție pe cei doi.După un proces care a durat 16 ani, Klaus Iohannis a pierdut definitiv o casă, de pe urma căreia încasa chirie, în centrul Sibiului.

Liviu Dragnea a cerut ministrului de Finanțe și șefului ANAF să recupereze banii încasați de președintele țării din chirie, deși imobilul încă nu este oficial trecut în proprietatea statului. ANAF şi ministerul de Finanţe îşi pasează responsabilitatea.

”Am cerut ANAF-ului să-mi dovedeasca dacă s-a cerut către cartea funciara că acel imobil e al statului. Trebuie să ceara ca acel imobil sa treacă în proprietatea statului”, spune Teodorovici.

”Am discutat cu colegii mei din Ministerul de Finanțe și am solicitat să primim un titlu în baza căruia să putem executa. ANAF este un organ de executare. El nu poate executa decât în baza unui titlu. Reprezentantul statului român este Ministerul de Finanțe”, susține Mișa.

Minister care, în trecut, a fost condus şi de Ionuţ Mişa, ripostează Eugen Teodorovici.

”Întrebarea, repet, la fel de retorică, de ce atunci când a fost ministru la Finanțe nu a trimis către ANAF ceea ce dânsul astăzi cere de la ANAF (nu?) către minister”, reia Teodorovici.

Disputa Mișa-Teodorovici va fi tranșată după o discuție pe care cei doi o vor avea cu premierul Viorica Dăncilă. Decizia, însă, o va lua, la final, tot Liviu Dragnea.

Fostul șef al ANAF, Gelu Diaconu, este de părere că imobilul pierdut de Klaus Iohannis și banii din chirie, care trebuie recuperați de stat reprezintă o temă falsă, cu scopul de a-l denigra pe Klaus Iohannis.

”E promovata cu atat insitenta de ministrul Teodorovici, care ar fi trebuit sa fie preocuopat, in egala masura, e colectarea tuturor debitelor, spre exemplu a celebrei hotararari a domnului Voiculescu. Adevarul este ca organul de executare silita, Administratia Fiscala Sibiu, a facut demersurile necesare, dar notarul e refuzat, pentru ca a intervenit un tert care revendica aceasta proprietate”, arată Gelu Diaconu.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?