Centenar cu scandal! Agenția de presă DPA scrie despre "anexarea unei părți a Ungariei"

 

Scandal diplomatic în zi de Centenar, pentru România. Agenția de presă DPA din Germania a postat un material în care scrie că "România sărbătorește 100 de ani de la momentul în care a anexat o parte din Ungaria"!Ambasadorul României în Germania, Emil Hurezeanu, a trimis o scrisoare către agenția de presă Deutschee Presse Agentur, în care a solicitat corectarea informațiilor conform cărora, la 1 Decembrie, România a sărbătorit 100 de ani de la anexarea unei părți din Ungaria.

”Este de neînțeles cum se poate ca o agenție de știri, fie ea și privată, nu de stat. Este o știre anonimă, este un fapt. Din moment ce o știre ar trb să se reflecte în urma unei analize concrete, normale, este de neînțeles cum s-a publicat acest text.

Este, în mod evident o eroare, care trebuie urgent corectată, ceea ce am și cerut redactorului șef. Un istoric poate critica evenimentele de la 1918, le poate privi critic, dar acestea nu pot fi reinterpretate (...) Pentru reîntregirea României au murit sute de mii de români și totul s-a finalizat cu tratate internaționale, care nu pot fi contestate.”, a declarat Emil Hurezeanu, la Realitatea TV.

Un articol publicat de Deutsche Presse Agentur și preluat de una dintre cele mai mari televiziuni din Germania, ZDF, în care se spune că românii au aniversat 100 de ani de la momentul în care au anexat o parte din Ungaria.

„România sărbătorește 100 de ani, aniversare a anexării fostei provincii maghiare a Transilvaniei. Cu acest câștig teritorial, de la prăbușirea Austro-Ungariei, după Primul Război Mondial, România și-a mărit teritoriul cu aproximativ o treime”, apare pe siteul televiziunii ZDF.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?