Satul, unic în lume, unde toate casele sunt pictate cu motive florale

 

Zalipie este un sat unic în Polonia, dar şi în lume, datorită picturilor vii ce dau viaţă caselor de aici.

Satul Zalipie se află la aproximativ 7 km vest de Olesno şi 68 km est de capitala Cracovia. El este cunoscut în lume datorită picturilor colorate ce împodobesc fiecare lucru existent din zonă.

Zalipie atrage anual turiştii dorinici să vadă cum se păstrează tradiţia picturilor de peste 100 de ani. Culorile folosite sunt vii, proaspete şi parcă însufleţesc lucrul pictat.

Privit de la distanţă, satul Zalipie poate fi considerat un imens tablou la care artistul a muncit cu trudă ani de zile pentru a-şi definitiva opera de artă.

Tradiţia se păstrează de mai bine de 100 de ani, de când fumul de la sobe murdărea tavanul casei, iar femeile încercau să acopere cu var alb. Când au observat că tot se mai văd urme de murdărie, localnicele au început să picteze flori peste pete.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?