Sarkozy: Mitul egalităţii de drepturi şi responsabilităţi între toate statele UE trebuie să înceteze

 
Nicolas Sarkozy
Nicolas Sarkozy

Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy propune reconfigurarea profundă a politicii europene a Franţei, subliniind că "mitul egalităţii de drepturi şi responsabilităţi între toate statele UE" trebuie să înceteze, conform unui editorial publicat în Le Point înaintea scrutinului europarlamentar.

Nicolas Sarkozy pledează pentru reformarea în profunzime a Uniunii Europene, "garantul unui model de civilizaţie", vorbind de formarea "unei mari zone economice franco-germane", potrivit editorialului apărut în publicaţiile Le Point şi Die Welt.

Declaraţiile lui Sarkozy intervin în contextul scrutinului europarlamentar, în care Uniunea pentru o Mişcare Populară riscă să fie depăşită în Franţa, potrivit sondajelor, de partidul ultranaţionalist Frontul Naţional.

De altfel, liderul de centru-dreapta vrea "suspendarea imediată" a actualului model Schengen şi crearea unui sistem de liberă circulaţie "Schengen II", la care să adere statele UE care au adoptat aceeaşi politică în domeniul imigraţiei.
"Nu este un paradox să pledăm în acelaşi timp pentru Europa şi pentru protejarea identităţii noastre, a specificităţii modelului nostru. Trebuie să fim atât europeni, cât şi francezi", a subliniat Sarkozy.

"Trebuie să încetăm să credem în mitul egalităţii de drepturi şi responsabilităţi între toate statele membre UE", a insistat Sarkozy.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
2 0
vio
23 May 20:39
cel putin asta spune lucrurilor pe nume;acum ne putem da seama de ce l-a imbrincit pe betivanul nostru :il stia de lingau,stia ca-i doar o sluga perversa..stia multe;tari ca Romania au fost "bune" doar pana s-au autodistrus(conform cerintelor si "normelor" impuse de ei) si nu mai reprezinta nimic in materie de concurenta,si-au pierdut piata si influenta in fostele ,mai nou si actualele,lor colonii;au ramas "batranele doamne:Anglia,Franta si Germania,fiecare cu "satelitii "ei ,care "gestioneaza"UE,incet,incet o noua "inchisoare a popoarelor",doar ca nu-i zice"...Habsburgic"
Răspunde
6 0
Cau taryiu cu propunerea, poate era acceptata cand Dl Sarko era de drepta .Ce zice Dl.H , social democratul ?
23 May 11:34
Pai de ce nu spuneti asa , domnule Sorko ?Pana acum erau egale, nu-i asa ?.Asa spun si politicienii nostrii ca dau mana cu toti sefii de state ai UE la toate sedintele formale si informale.De SUA ascultam numai sa nu gresim , ne spunea un politician romana.
Răspunde
4 0
Mihai Ion Turcu
23 May 11:20
Geopolitic Europa occidentala si centrala trebuie sa alcatuiasca o confederatie solida de state suverane, s-a avansat prea mult spre federalizare in lipsa omogenizarilor necesare. Guvernarea de la Bruzelles nu poate nici face fata realitatilor europene.
Răspunde
9 -2
nenos
23 May 08:43
Capitalismul se bazeaza pe competitie, si intre indivizi, si intre companii, si intre state; asta inseamna: "INVINGATORUL, IA TOTUL"
asta e directia UE pe viitor. la urmatoarele alegeri , chiar NU o sa mai avem drepturi egale. vom simti si mai acut acest aspect al capitalismului.
Comunismul il ajuta si pe cel slab. asa a procedat OMUL, acum 1 milion de ani cand era vanat si nu inca, vanator; asta a salvat specia umana de la pieire, in concurenta cu alte specii mai puternice: "AJUTATI-L PE CEL SLAB" - dar nu puturos.
Comunismul, nu a vrut sa ne faca egali ca indivizi, ci doar sa micsoreze prapastia intre bogati si saraci; sa ne infraneze LACOMIA; si a reusit asta.
In CAER si in PV, chair am avut drepturi egale; dadeam rusilor produse agricole; dar luam minereu, hidrocarburi, chiar energie elctrica; in felul asta ne mergea si agricultura si industria.
In 10 ani Romania va fi din nou partener cu Rusia.
Greseala noastra e ca in trecut dar si in prezent, am fost, cand cu unii, cand cu altii; nu am ramas consecventi in relatiile externe.
Răspunde
15 -1
23 May 00:30
mai baieti, veniti putin pana in africa, dati o tura prin tarile franceze si o sa va dati seama imediat de ce crede Franta ca este buricul pamantului.
au luat din tarile africane si inca mai iau , tot ceea ce pot.
sa nu mire pe nimeni ca vor sa cucereasca alaturi de germania toata europa.
asta este noua politica franco gremana , te falimentez, te cumpar, devii rob cu drepturi. da dreptul de a munci pentru mine. sau ati uitat ca pana in 2007 nu aveam nici macar acest drept ?
Răspunde
14 -2
pulcea
22 May 23:53
Cat de jos a ajuns shi Frantza incat sa aleaga preshedintzi de teapa lui Sarkozy shi Hollande: doi derbedei politici. Unul mai derbedeu decat celalalt.

Ce rushine, Frantza!
Ce dezamagire!

... shi mai datzi shi lectzii altora ...
Răspunde
17 -1
Eheee...fraternite
22 May 22:33
Mai sa fie, unii sunt mai ...frati decat altii.....
Singura cale pentru ca Europa sa ramana unita este ca drepturile si responsabilitatile sa fie echitabil distribuite de la Apus pana in Rasarit.
Răspunde
21 -1
Nume*
22 May 22:22
Ei! Cine dracu' mai e ca Voi! Voi sinteti Buricul Omenirii!

Cind v-a cucerit Hitler in 24 de ore, tot asa batosi si fanfaroni erati! Vorba americanului, "Ca un Magar cu scaietele infipt in Fund!"

Liberte! Egalite! Fraternite! (ou la mort?!)
Răspunde
17 -2
Eugenia Lazuran
22 May 22:08
"normal"pour vous,dupa ce a-ti luat si despuiat ,la loc comanda,nu este nimeni de nasul vostru
Răspunde
21 -1
22 May 21:52
SI CE SE INTAMPLA CU LIBERTE , EGALITE, FRATERNITE ?
STAI CALM SAKAZ CA ORICUM NU CREDEAM IN UTOPII...
Răspunde
6 -2
Eugenia Lazuran
22 May 22:12
4 esti liber sa crezi,ce vrei pentru el este egal cu zero frate,el are sa hraneasca pruncii ,cate sase plus mami ,tati care fac plaja si coada la CAF
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?