Sarkozy, din gafă în gafă: Obama este lipsit de experienţă, iar Zapatero nu e prea inteligent

 
Foto: zimbio.com
Foto: zimbio.com
Preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy este cunoscut pentru comentariile sale fără perdea şi pentru declaraţiile lipsite de graţie. Dar ultima performanţă este demnă de invidie: şi-a insultat trei dintre cei mai apropiaţi aliaţi în numai câteva zeci de minute, în timpul unei mese oficiale. Preşedintele american Barack Obama, premierul spaniol Jose Luis Rodriguez Zapatero şi cancelarul german Angela Merkel s-au aflat pe "meniul" de critici al lui Sarkozy.

Sarkozy nu s-a ferit să îi critice dur pe trei dintre aliaţii săi. Despre Obama, preşedintele Franţei a declarat că acesta nu este întotdeauna suficient de hotărât şi eficient. El a insinuat că Obama este lipsit de experienţa necesară funcţiei de preşedinte al SUA.

Nici premierul Spaniei nu a scăpat de "biciul" declaraţiilor preşedintelui francez. Sarkozy a dat verdictul fără nicio ezitare: Zapatero probabil că nu e prea inteligent. Totuşi, el a mai îndulcit comentariile acide adăugând că în politică inteligenţa nu garantează succesul. Preşedintele Franţei a mai dat un verdict: cancelarul german Angela Merkel este încăpăţânat, dar până la urmă a ajuns la aceleaşi concluzii ca Sarkozy în privinţa crizei economice.

Sarkozy a făcut toate aceste declaraţii la un prânz privat, dar cum la masă au fost prezenţi şi membri ai opoziţiei, spusele liderului francez au ajuns repede la urechile presei. Se pare că toate aceste remarci erau legate de convingerea lui Sarkozy că el a gestionat cel mai bine criza economică.

După ce a terminat de criticat aliaţii statului pe care îl conduce, Sarkozy a avut grijă să arunce şi câteva vorbe de laudă. El a admirat "judecata subtilă" a lui Obama şi carisma liderului de la Casa Albă.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?