Salariul minim diferențiat - ordonanța, adoptată de guvern

 
Salariul minim
Salariul minim

Ordonanța privind introducerea salariului minim diferențiat în funcție de studii, a fost adoptată de guvern. Pentru a intra vigoare salariul minim diferențiat și pentru stabilirea sumelor este nevoie de o nouă Hotărâre de Guvern.

Ordonanța de Urgență a intrat pe lista suplimentară a actelor normative discutate în ședința de vineri. După ce va fi publicată în Monitorul Oficial, sumele vor fi stabilite printr-o Hotărâre de Guvern.

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, declara săptămâna trecută că salariul minim pe economie ar urma să crească de la 1 ianuarie la 2.080 de lei şi respectiv 2.350 de lei pentru cei cu studii superioare.

,,În urma discuţiilor purtate cu sindicatele şi patronatele, s-a ajuns la concluzia unanimă că majorarea salariului minim este necesară, singura divergenţă fiind asupra datei de la care se va aplica măsura: sindicatele au solicitat 1 noiembrie 2018, patronatele - 1 ianuarie 2019", potrivit unui comunicat al guvernului din 23 octombrie.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?