Rusia acuză SUA că blochează formarea unei coaliții de guvernare la Chișinău

 
Maria Zaharova
Maria Zaharova

Maria Zaharova, reprezentantul oficial al Ministerului de Externe de la Moscova, a declarat că Ambasadorul SUA la Chișinău și-a permis să se implice „în mod categoric și fără scrupule” în procesul de formare a coaliției de guvernare urmare a alegerilor parlamentare. Declarația a fost făcută joi în cadrul briefing-ului de la Externele rusești, transmite TASS.ru„Scrisoarea deschisă care a fost adresată parlamentarilor moldoveni, este un document unic prin caracterul său direct și cinic”, a declarat Zaharova. Potrivit reprezentantului MAE-ului rus, în acest caz nu este vorba de expresia highly likely (cu o doză mare de posibilitate), ci este un dictat al SUA pentru Moldova. „În scrisoare se menționează direct că singura cale corectă pentru o viață mai bună a cetățenilor acestui stat este consolidarea relațiilor cu SUA și Europa, dar celelalte probleme pot fi rezolvate pe calea revenirii la valorile occidentale”, a spus Zaharova, potrivit Deschide.md.

„Dar și asta e puțin pentru ei, a mai subliniat diplomatul, adresarea care, apropo, mai mult seamănă cu o instrucțiune, se menționează în mod direct cum și ce fel de reforme interne trebuie să realizeze statul moldovenesc și societatea, cum să-și consolideze securitatea cibernetică și să înăsprească controlul asupra companiilor străine, care tind să influențeze infrastructura vitală, și cum să diversifice sursele de energie”, a spus Zaharova.

Potrivit oficialului de la Externele ruse, scrisoarea ambasadorului american conține rețete și instrumente foarte bine cunoscute, pe care SUA le folosesc în propriile scopuri.

Președintele igor Dodon s-a văzut în ultima săptămână de două ori cu Ambasadorul SUA la Chișinău, Dereck J. Hogan.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?