Ruşanu (PNL): PD-L a primit datele electorale în timp real de la STS înaintea tuturor

 
Dan Radu Ruşanu
Dan Radu Ruşanu
FOTO: cdep.ro

Senatorul PNL Dan Radu Ruşanu spune că la ora 8, duminică seara, Traian Băsescu ştia deja că este învingător.

"Prima oară, la ora 8, Traian Băsescu a anunţat că a câştigat alegerile, prin datele colectate de la STS. De când un partid din România îşi permite acest lucru? Aşa a declarat domnul Videanu", a spus Dan Radu Ruşanu, senator PNL, în cadrul emisiunii Realitatea zilei.

Într-o intervenţie telefonică, Adriean Videanu, prim-vicepreşedintele PD-L a spus că nu ştie despre ce este vorba: "Nu am spus aşa ceva. Ceea ce spune domnul Ruşanu este un lucru extrem de grav, asta înseamnă că implică instituţii ale statului şi nu cred că este cazul să ne jucăm cu astfel de declaraţii. PD-L a fost singurul partid care a invitat toată mass-media în sala în care se făcea centralizarea datelor, explicând întregul mecanism pe care îl avem pus la dispoziţie. O să venim să vă ajutăm, dragi colegi, să vă faceţi un semenea mecanism de numărare paralelă. Prim email se transmit toate datele".

Marcel Opriş, directorul STS, neagă informaţia conform căreia instituţia a dat acces unor partide la informaţii: "Acest sistem funcţionează din 2007. A fost folosit sub autoritatea BEC la toate procesele electorale. Exlus să se fi dat acces unor partide politice, indiferent cât ar fi de mari. Toate mesajele care au fost transmise au fost gestionate de noi, cu avizul BEC-ului. Mesajele sunt standardizate. Toate aceste telefoane au fost predate personalului care avea ca misiune să le preia".

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?