Bloomberg: România vrea în Schengen pentru a accepta refugiați

 

România acceptă cote obligatorii de refugiaţi doar dacă va fi primită în Schengen. Este concluzia la care a ajuns presa externă după declaraţiile de ieri ale premierului Victor Ponta. Jurnaliştii străini scriu că intrarea României în zona de liberă circulaţie este preţul pe care liderii români l-au fixat pentru găzduirea de refugiaţi şi imigranţi.

"România vrea drepturi de Schengen dacă va fi impusă o cotă de refugiaţi", titrează Bloomberg. Publicaţia îl citează pe prim-ministrul Victor Ponta, care a insistat că a venit timpul ca cetăţenii români să se bucure de drepturile spaţiului de liberă circulaţie.

"Solidaritate înseamnă drepturi şi obligaţii. adică dacă avem obligaţii, să avem şi drepturi. Iată că acum poate se constată ce nedreptate s-a făcut României cu Schengenul. Dacă suntem solidari la blogaţii să fim şi la drepturi", a spus premierul Ponta. 

Bloomberg scrie că Germania s-a opus în trecut intrării României în Schengen din cauza corupţiei din ţara noastră. Asta deşi România primise undă verde din partea Comisiei Europene.

După declaraţiile premierului şi ale preşedintelui Iohannis despre refugiaţi, şi EuObserver a reţinut că România pune condiţii în schimbul găzduirii refugiaţilor. Preşedintele Klaus Iohannis, care i-a cerut prim-ministrului Ponta să demisioneze din cauza suspiciunilor de corupţie, se opune şi el cotelor obligatorii, scrie publicaţia europeană.

"România spune ce preţ are acceptarea de refugiaţi", titrează şi Balkan Insight. Site-ul citează analişti care spun că România nu poate pune astfel de condiţii ferme, dar că liderii de la Bucureşti au dreptul să readucă problema Schengen în atenţia UE.

Toate statele Uniunii Europene, cu excepţia Irlandei, Ciprului, Croaţiei, Marii Britanii, Bulgariei şi României, sunt membre ale spaţiului de liberă circulaţie Schengen.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
8 0
ggg
08 Sep 15:06
Chiar nu ne intereseaza Schengenul daca ceea ce se petrece acum il reprezinta.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?