România, o ţară cu bulină. Un cutremur de peste 7 grade ar afecta trei sferturi din populaţia ţării

 
România, o ţară cu bulină. Un cutremur de peste 7 grade ar afecta trei sferturi din populaţia ţării
România, o ţară cu bulină. Un cutremur de peste 7 grade ar afecta trei sferturi din populaţia ţării

România, o ţară cu bulină. Potrivit unui studiu realizat de Comisia Europeană, România este printre statele cu cei mai mulți locuitori expuşi la risc seismic. Un cutremur cu magnitudinea de peste 7 ar afecta trei sferturi din populaţia ţării. 

Studiul Comisiei Europene a stabilit că zona Vrancea este în clasa de risc seismic 7, adică cel mai mare, iar restul României este în clasa şase. Concluzia studiului este că, în ultimii 40 de ani, riscul ca oamenii să fie grav afectați de un dezastru natural s-a dublat la nivel mondial. 

În România, sunt peste 600 de clădiri încadrate în clasa I de risc seismic, iar unul din trei spitale funcţionează în clădiri cu risc seismic I sau II, potrivit datelor Ministerului Dezvoltării.


În Capitală, aproape 200 de imobile vor cădea la primul cutremur serios. Alte 300 sunt încadrate cu grad seismic 2, iar 90 cu risc 3. În Primărie nu există nici măcar un serviciu care să se ocupe de aceste clădiri. 

Renovarea tuturor clădirilor din Bucureşti ar costa municipalitatea peste 100 de milioane de euro. 

În cazul unui cutremur la fel de puternic ca cel din 1977, pagubele totale la nivelul întregii ţări s-ar ridica la 6 miliarde de euro, potrivit unui studiu al Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurări din România. Doar 20% dintre cele opt milioane de locuinţe din ţara noastră sunt asigurate în cazul unui dezastru natural. Pierderile de vieţi omeneşti după un astfel de cutremur ar fi însă incomensurabile. 

Un specialist în cutremure avertizează: Ne putem aștepta la seisme de peste 7 pe Richter

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?