Remus Cernea: România va fi cu adevărat liberă şi democratică atunci când va avea preşedinte o femeie romă, lesbiană şi atee

 
Foto: NewsIn
Foto: NewsIn
Candidatul Partidului Verde la preşedinţie, Remus-Florinel Cernea, a declarat că "România va fi cu adevărat liberă" numai atunci când oamenii vor alege un preşedinte trecând peste prejudecăţile lor.


"România va fi cu adevărat liberă şi democratică atunci când va avea  preşedinte o femeie romă, lesbiană şi atee pentru că atunci oamenii înseamnă că vor alege un preşedinte trecând peste prejudecpăţile lor", consideră Remus Cernea, candidatul Partidului Verde la fotoliul de la Cotroceni.

Cernea a apreciat că s-a implicat în politica românească tocmai pentru a promova depăşirea prejudecăţilor, considerând că afirmaţia sa ar fi una foarte normală într-o "ţară deschisă" în care "oamenii nu sunt judecaţi după criterii irelevante".

"Implicarea mea în politică vizează tocmai acest lucru, trebuie să avem modestia să învăţăm democraţia şi trebuie să facem eforturi să  depăşim anumite prejudecăţi care privesc înfăţişarea, apartenenţa religioasă sau neapratenenţa religioasă a cuiva, preferinţele care ţin de viaţa privată, etnia etc. Din această perspectivă trebuie luată foarte în serios afirmaţia mea. Nu este deloc şocantă. Şocantă este doar într-o ţară în care prejudecăţile predomină. Într-o ţară deschisă, în care oamenii nu sunt judecaţi după criterii irelevante o astfel de afirmaţie este cât se poate de normală", a afirmat Cernea.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?