Reclamele la suplimente alimentare pentru prostată îndepărtează pacienţii de medic

 
Foto: gandul.info
Foto: gandul.info
Optimismul din reclamele la suplimentele alimentare pentru afecţiunile prostatei îndepărtează pacienţii de medic şi, implicit, de tratamente adecvate pentru tratarea bolilor de acest fel, susţin medicii specialişti urologi din România.

"Suplimentele alimentare nu intră în schemele de tratament pentru afecţiunile prostatei, cum ar fi adenomul de prostată sau cancerul de prostată, ci sunt incluse în grupul alimentelor. Pacienţii care, fără consult medical, consideră că au probleme cu prostata şi apelează la aceste suplimente alimentare, încântaţi de reclamele lor, pot ajunge la deces, deoarece timpul trece şi ei nu primesc tratamentul adecvat. Suplimentele sunt doar adjuvanţi în tratament, în niciun caz nu pot înlocui tratamentul medicamentos sau chirugical", a precizat preşedintele Asociaţiei Române de Urologie, prof. dr. Ioanel Sinescu.

Potrivit specialiştilor, bărbaţii cu vârste peste 55 de ani trebuie să se prezinte anual la medic în scopul unui consult urologic, pentru a evita ca afecţini precum adenomul de prostată să degenereze în cancer de prostată.

Deşi majoritatea pacienţilor cu probleme de prostată sunt bărbaţi peste 60 de ani, şi tinerii pot suferi de diverse boli ale prostatei. "Principalele boli care se întâlnesc la tineri sunt prostatitele. Simptomele sunt asemănătoare cu cele ale adenomului de prostată sau ale cancerului de prostată, şi anume urinări frecvente, jet urinar slab sau evacuare vezicală incompletă", a mai spus prof. dr. Sinescu.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?