Radu Mazăre, suspectat de conflict de interese. Contracte cu dedicație de 4,5 milioane de euro

 

Primarul Constanței, RADU MAZĂRE, este suspectat de conflict de interese. ANI susține că acesta i-a  atribuit unui asociat de al său, contracte în valoare de 4, 5 milioane de euro. Asociatul este omul de afaceri SORIN STRUTINSKY,  partener cu Mazăre în 8 firme. 

 ANI îl acuză pe primarul Constanței că, în calitate de reprezentant al municipiului, a semnat cinci contracte și un acord cadru (cu cinci contracte subsecvente), încheiate între Primărie și două societăți comerciale, respectiv SC Conpress Holding SRL și SC Soti Cable Neptun SRL, care îl au ca asociat pe Sorin Gabriel Strutinsky, cu care Radu Mazăre se află în relații comerciale în alte opt firme.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Direcția Națională Anticorupție cu privire la posibila săvârșire de către RADU ȘTEFAN MAZĂRE, Primar al Mun. Constanța, a infracțiunii de conflict de interese, întrucât, în calitate de reprezentant al Mun. Constanța, a semnat cinci contracte și un acord cadru (cu cinci contracte subsecvente) încheiate între Primăria Constanța și două societăți comerciale (S.C. Conpress Holding S.R.L. și S.C. Soti Cable Neptun S.R.L.), care îl au ca asociat pe Strutinsky Sorin Gabriel, persoană cu care RADU ȘTEFAN MAZĂRE se află în relații comerciale în alte opt societăți comerciale, se precizează în comunicatul ANI.

Mai mult, în calitatea sa de primar, RADU ȘTEFAN MAZĂRE a aprobat, în urma procedurii de selecție a ofertelor, raportul de atribuire a contractului de finanțare din fonduri nerambursabile necesare susținerii spectacolelor ce au fost organizate cu ocazia Evenimentului „Sărbători de Iarnă - Orășelul Copiilor 2013”, încheiat între Primăria Municipiului Constanța și S.C. Soti Cable Neptun S.R.L., societate care îl are ca asociat pe Strutinsky Sorin Gabriel, persoană cu care RADU ȘTEFAN MAZĂRE se află în relații comerciale în alte opt societăți comerciale.

Valoarea totală a contractelor acordate celor două societăți comerciale este de 20.621.572, 49 Lei, fără TVA (aprox. 4.582.571 Euro). Astfel, RADU ȘTEFAN MAZĂRE a încălcat dispozițiile art. 301 din Codul Penal al României, coroborate cu prevederile art. 12, lit. b) din Legea 78/2000. Potrivit art. 301 din Codul Penal al României, „Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial [...] pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică”. De asemenea, potrivit art. 12, lit. b) din Legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, „sunt pedepsite cu închisoarea de la 1 la 5 ani următoarele fapte, dacă sunt săvârşite în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite: b) folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii”. Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalității, confidenţialității, imparţialității, independenţei operaţionale, celerității, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.

 Stire in curs de actualizare Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
florin
08 Dec 16:41
Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: floryn_tatu@yahoo.com
Răspunde
0 -3
Cris
08 Dec 16:34
Inca unul asteptat de prieteni intr-un loc umbros
Răspunde
2 -3
Altu
08 Dec 16:18
Ne vrem constanta inapoi,ne vrem litoralul inapoi! Mazare si gasca lui de mafioti au pus gheara pe tot judetul. Trebui mult curaj sa iei de gat aceasta clica fiindca au pe statele de plata multi politicieni din psd dar poate dna nu va avea teama sa-i smulga din radacini.
Răspunde
1 -2
furia
08 Dec 23:21
5 Cine, naiba si de ce l-au tot votat la Constanta pe mafiotul asta tupeist ?
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?