Putin răspunde Occidentului: Rusia va expluza 150 de diplomați. 60 dintre ei, americani

Rusia răspunde dur Statelor Unite și UE. Administraţia Vladimir Putin va expulza 60 de diplomaţi americani din Rusia şi va închide Consulatul SUA din oraşul Sankt-Petersburg, ca reacţie la măsuri similare dispuse de preşedintele american, Donald Trump, după atacul neurotoxic din Marea Britanie, anunță Mediafax. În total, Rusia ar urma să expulzeze aproximativ 150 de diplomaţi din zeci de ţări, inclusiv unul din România.Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a anunţat joi seară că ambasadorul SUA în Rusia, Jon Huntsman, a fost convocat pentru a i se aduce la cunoştinţă măsurile de retorsiune luate de Administraţia Vladimir Putin. "Ambasadorul SUA în Rusia, Jon Huntsman, a fost convocat la Ministerul rus de Externe, unde adjunctul meu, Serghei Riabkov, îi prezintă măsurile simetrice contra Statelor Unite", a declarat Serghei Lavrov, citat de agenţiile de presă Sputnik şi Tass.
 
"Măsurile vor fi reciproce. Acestea includ expulzarea unui număr echivalent de diplomaţi şi retragerea părţii ruse din acordul care permite funcţionarea Consulatului general american în oraşul Sankt- Petersburg", a spus Serghei Lavrov, precizând că măsuri simetrice vor fi luate împotriva tuturor ţărilor care au expulzat diplomaţi ruşi.
"Vom face mai mult de atât", a continuat Serghei Lavrov, anunţând că Rusia va convoca o reuniune de urgenţă a Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice în scopul iniţierii dialogului pentru aflarea adevărului despre atacul neurotoxic din Marea Britanie, pe care Londra îl atribuie Moscovei.

Majoritatea ţărilor membre ale Uniunii Europene, inclusiv România, precum şi Statele Unite şi Canada au anunţat expulzări de diplomaţi ruşi ca reacţie la atacul chimic comis pe 4 martie în Marea Britanie.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?