PSD ia în calcul o plângere penală împotriva lui Iohannis pentru refuzul revocării lui Lazăr

 
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Secretarul general al PSD Codrin Ştefănescu a declarat, sâmbătă pentru Mediafax, că partidul ia considerare depunerea unei plângeri penale împotriva lui Klaus Iohannis pentru refuzul revocării procurorului general Augustin Lazăr, precizând că preşedintele a comis un act de trafic de influenţă.„Pentru ce a făcut cu siguranţă de gândim la nişte plângeri penale şi la declaraţia lui (Klaus Iohannis - n.r.) legată de procurorul general, care în mod sigur este un act de trafic de influenţă la vedere. Pur şi simplu s-a exprimat de la Cotroceni în favoarea unei persoane care coordonează şi conduce procurorii care o anchetează pe soţia lui (Carmen Iohannis - n.r.)”, a afirmat Codrin Ştefănescu, sâmbătă pentru MEDIAFAX.

Întrebat de MEDIAFAX dacă este vorba despre o plângere distinctă de cea pe care PSD o are în vedere pe numele şefului statului pentru trădarea interesului naţional, Codrin Ştefănescu a răspuns: „Da, în mod clar”.

Acesta a adăugat că preşedintele Iohannis consideră că este deasupra românilor şi, prin protecţia neconstituţională pe care o acordă procurorului general, „garantează că dosarul familiei lui va rămâne cel mult pe loc sau va fi soluţionat favorabil”

„Prin refuzul de a emite decretul de revocare a procurorului general, Klaus Werner Iohannis comite un act de trafic de influenţă asupra celui care conduce Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde la Parchetul de pe lângă ÎCCJ se află în cercetare dosar penal privind dobândirea prin fals şi uz de fals a unor proprietăţi imobiliare chiar de către familia sa. Deci această protecţie neconstituţională pe care Klaus Werner Iohannis şi şeful Parchetului General şi-a acordă reciproc nu poate fi privită în afara contextului în care soţia preşedintelui a refuzat în mod repetat să se prezinte la audieri la Parchet, într-un dosar penal, situându-se deasupra legii şi în dispreţul obligaţiilor legale pe care are orice cetăţean al României. Prin urmare, Klaus Werner Iohannis se consideră peste cetăţenii României, de care oricum îşi bate joc, iar prin această protecţie neconstituţională garantează că dosarul familiei lui va rămâne cel mult pe loc sau va fi soluţionat favorabil”, a completat Ştefănescu.

În concluzie, secretarul general al PSD a spus că partidul are obligaţia de utiliza toate mijloacele constituţionale pentru a apăra statul de drept, nu pe cel „de drepţi” pe care îl reprezintă Klaus Iohannis.

„Prin urmare, noi ca PSD avem obligaţia să facem uz de toate mijloacele legale şi constituţionale pe care le avem la dispoziţie pentru asigurarea ordinii constituţionale şi a statului de drept, adevărat de drept, nu de drepţi pe care îl reprezintă el, şi în acelaşi timp să asigurăm stabilitatea politică necesară în perioada în care România deţine Preşedinţia Consiliului UE”, a conchis Codrin Ştefănescu.

Reacţia social-democratului vine în contextul în care preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, vineri, că nu îl va revoca pe procurorul general Augustin Lazăr, spunând că ministrul Tudorel Toader, „probabil neavând altă treabă mai bună de făcut”, a trimis din nou aceleaşi documente prin care cere revocarea.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, le-a cerut, la sfârşitul lunii decembrie, deputaţilor Mircea Drăghici şi Florin Iordache, cu sprijinul ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, să depună plângere pentru înaltă trădare împotriva lui Klaus Iohannis. Despre aceste subiect, secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că social-democraţii nu au abandonat ideea de a depune pe numele şefului statului o plângere pentru trădarea interesului naţional.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Nica
06 Jan 15:54
Ín 2019 și 2020 tragem apa pe PSD
Răspunde
0 0
Groza
06 Jan 12:43
Miza este alta:Sasu nu vrea:gratiere,amnistie,albirea dosarelor si bunurile obtinute prin coruptie sa ramana la posesor.Cei vizati subt multi si cu inflenta si cauta nod in papura.
Răspunde
0 0
Stan
06 Jan 11:24
Nu semnati nimic domnule presedinte Johannis! De 29 de ani asteptam sa ai linsam pe acesti comunisti bolsevici iliescieni ...Juram ca nu va scapa unul viu....
Răspunde
0 0
Stan
06 Jan 11:24
Nu semnati nimic domnule presedinte Jogannis! De 29 de ani asteptam sa ai linsam pe acesti comunisti bolsevici iliescieni ...Juram ca nu va scapa unul viu....
Răspunde
0 0
Stan
06 Jan 11:23
Nu semnati nimic domnule presedinte Jogannis! De 29 de ani asteptam sa ai linsam pe acesti comunisti bolsevici iliescieni ...Juram ca nu va scapa unul viu....
Răspunde
0 0
Stan
06 Jan 11:20
ivan S U G E N E si tu si bolsevicii iliescieni tradatori si jefuitori marlani libidinosi din Romania
Răspunde
0 0
Stan
06 Jan 11:19
ivan S U G E N E si tu si bolsevicii iliescieni tradatori si jefuitori marlani libidinosi din Romania!
Răspunde
0 0
Stan
06 Jan 11:17
JOS CIUMA ROSIE COMUNISTA BOLSEVICA, TRADATOARE SI JEFUITOARE DIN ROMANIA!!!
Răspunde
0 0
Respectati măcar televiziunea,brea,daca suntei crescut pe maidan!
06 Jan 10:11
Dle Ivan,vorbiti urât de dl Presedintele meu si il faceti si capabil sa distrugă țara!Oare Realitatea nu mai e parteneră cu dl Presedinte ?Că daca intr-o propozitie se vorbeste de un subiect nu poti face aluzie ,răspunzând,la cules de castraveti si să o ții danga .De-aia zic decenta nu se plimbă pe stradă ,e în unii dintre noi,care avem dreptul sa pretindem să respectati demnitarii acestei trăi !
Răspunde
0 0
Fiecare putere cu fisa sa,lăsati justiția,are alâta treabă !
06 Jan 05:44
Fiecare putere a statului are mijloace de a reliza politica sa ,dacă dl CS,crede ca rezolvă problema „grevei regale ”a presedintelui , apelând la puterea soră,care compacteaza reciproc ,nu va avea succes.Parlamentul are la indemână trei mijloace,suspendarea,suspendare,si suspendarea.Judectorul Neacsu , a propus si o solutie,sa se solicite CCR,daca presedintele nu rezolvă a problemă din fisa postului său, să îl declarea că este in imposibilitae de a o solutia,ceea ce duce la suspendarea competentelor.Ati face si un bine dlui presedine,ati lăsa timp de alte probleme.Apropo.mai nou,cu propaganda incepută,critica guvernul ca a acordat atenție problemelor sociale/ reforma in justiție nu o recunoaste/,dar a ignorat drumurile si soselele patriei.Cu un asmene presedinte defilăm,ca asta e orizontul politc al donmiei sale ,si PSD tace si inghite ideea transmisă,ca la ca dl Voiculescu ,telepatic,la hashtagi .
Răspunde
0 0
Ivan
06 Jan 07:15
3 ... capetele de sula sa se lase, definitiv, sa plece, si imediat totul va fi mult mai bine ! Asta trebuie facut ! Cit inca nu au distrus totul in jur !
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?