Protest pe două roţi, bicicliştii au cerut "o Capitală pentru oameni"

 

Protest pe două roți în Capitală! De ziua mondială fără mașini, bicicliștii au ieșit în stradă pentru a cere piste funcţionale. Cu mic, cu mare, mii de iubitori ai mersului pe două roți au cerut respect din partea șoferilor și măsuri concrete din partea autorităților, pentru ca mersul pe două roţi în Bucureşti să nu mai fie un sport extrem.Mii de biciclişti și-au dat întâlnire la 15.30 în faţa Parcului Herăstrău şi au pornit în marş pe principalele artere ale Capitalei. Sub sloganul ,,Firea, fă ceva!", oamenii au cerut condiții mai bune pentru mersul pe două roți.

Organizatorii susţin că promisiunile cu care a câştigat Gabriela Firea alegerile, în 2016, au rămas neonorate, iar Primăria Generală a ignorat părereile experţilor. Efectul, mai spun protestatarii, este că c-au construit şi încă se construiesc piste de bicicletă nefuncţionale, haotice, care pot periclita atât integritatea pietonilor, cât şi a celor aflaţi pe două roţi. 


Marșul, organizat pentru a 15-a oară în Capitală, a pornit din Piața Charles de Gaulle, a trecut pe lângă Arcul de Triumf, pe Podul Basarab, Calea Victoriei şi prin faţa Primăriei Generale. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?